Mozaik Život

Vrhunac tjedna

Znate li što je crveni utorak? Nemili 'praznik' pada na današnji dan, a preživjet će samo oni najjači...

Vrhunac tjedna

Crveni utorak "praznik" je novijega doba, nije nametnut, potkrijepljen je istraživanjima. Niste čuli za njega? Možda i bolje za vašu vezu, budući da bi ista lako mogla "nadrljati" ukoliko razmislite o nekim činjenicama, onima koje već mjesecima pokušavate zakopati negdje u podsvijest...

Riječ je, naime, o danu u godini na koji najviše ljubavnih parova prekida svoje veze - istraživanje je provela tvrtka IllicitEncounters.com, koja se bavi online spajanjem oženjenih i razvedenih parova, a došla je do saznanja da ljudi najčešće prekidaju veze upravo u tjednu u kojemu pada Valetinovo, prenosi The Sun.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @marriedbyjay on

 

Vrhunac prekida nastupa, izračunali su dalje pomoću svojih anketa, 48 sati prije dana Valentinova, uz to najčešće utorkom - zato naziv "Crveni utorak". Crveni što zbog boje zaljubljenih, kojom je obojan čitav valentinovski tjedan, što zbog, pretpostavljamo, krvi (srce krvari), patnje... Čega hoćete, sve je podjednako adekvatno.

Iako je riječ o urbanome nazivu, još uvijek nepoznatome većini, društvene mreže danas gore od posveta ovome anti-Valentinovu. Začudo, brojni su oni koji su oduševljeni, neki ga čak i - slave.

U gore navedenoj anketi sudjelovalo je 3000 ljudi, a najveći broj njih je od cijele godine dana, njih 365, izabrao baš utorak pred praznik ljubavi kao idealan za prekid. A koji su razlozi? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House Of Flowers (@houseofflowersae) on

 

Uoči Dana zaljubljenih mnogi shvate koliko je zapravo njihova veza neskladna, naročito kada se probaju "na silu" zabaviti s partnerom i pokušati probuditi neku staru strast. Tu je i pokušaj uštede - neki, barem su tako "prijavili", zaista prekidaju samo kako ne bi morali kupiti dar.

Naslovnica Život