Mozaik Život

ISPRED KARAMANOVOG OBJEKTIVA

Pogledajte Mišu na sjajnim fotografijama iz dana njegove najveće slave: s njim su pozirali 'yu celebrityji', ali i 'mali svit', Splićana ne manjka, dakako

ISPRED KARAMANOVOG OBJEKTIVA

Uoči Mišinog koncerta u "Spaladium Areni", val nostalgije za vremenima kad je Kovač rušio sve rekorde u prodaji ploča širi se društvenim mrežama. "Cunami" u čast velikog pjevača na Facebooku je pokrenuo njegov dugogodišnji fotograf - Stanko Karaman.

Crno-bijele Karamanove fotografije Miše iz vremena najveće slave prate dirljivi komentari obožavatelja, tim više jer su na "slikama" s Kovačom često i druge ličnosti iz estradnog i sportskog života pokojne Jugoslavije, ali i "mali svit" kojem je imponiralo slikati se s najpoznatijim brkom Dalmacije, pa ga zamoliti potpis na naslovnici novog albuma.

'Od kolijevke do Hajduka'

Dio fotografija objavljen je u Karamanovoj monografiji "Od kolijevke do Hajduka", čije je prvo izdanje naprosto razgrabljeno zbog velikog interesa kod kuće i u dijaspori; čemu je dobrim dijelom zaslužna i "mišomanija". Karaman je, naime, najpopularnijem našem izvođaču posvetio dobar dio knjige, kojom je, kamerom i perom, ovjekovječio Dalmaciju.

U siječnju će se tiskati drugo izdanje, a posljednji primjerak monografije "Od kolijevke do Hajduka", čije će se promocije održati u Zagrebu, Sarajevu i po svim većim mjestima u Dalmaciji, fotoreporter je sačuvao za najdražeg pjevača.

U dogovoru s Mišinim menadžmentom, Stanko Karaman, umirovljeni fotoreporter "Slobodne", starom će prijatelju nakon splitskog koncerta uručiti monografiju u spomen na dane kad su obilazili Jugu i Europu; šjor Mišo s mikrofonom da narod uveseli, a barba Stanko s fotoaparatom, da taj isti narod ne zaboravi. Guštajte.

Naslovnica Život