Mozaik Život

LJETNI SNIJEG

Naočiti splitski kapetan duge plovidbe postao vijest u australskim novinama, i njegova je pratilja sve šarmirala

LJETNI SNIJEG

Stanovnici Pertha upravo se "kuhaju" na ljetnim stupnjevima, a među njima je i Splićanin Slaven Roje, kapetan duge plovidbe, o kojemu je "Slobodna" već pisala kad je prije četiri godine zaplovio pod jedrima 55 metarske ljepotice, jedrenjaka “Leeuwin II”, u vlasništvu zaklade “Leeuwin Ocean Adventure Foundation” (LOAF).

Sedam godina Roje je, naime, plovio svijetom kao prvi časnik palube na luksuznim kruzerima, tri godine bio je član posade čuvenog transatlantika “Queen Mary II”. A onda se zaželio totalne promjene i skrasio se na novom radnom i životnom mjestu, u dalekom Perthu, gdje je pronašao ljubav, zasnovao obitelj i dobio kći Milu.

Upravo su Slaven i malena Mila u šetnji jednom od popularnijih gradskih ulica u Perthu, London Court, zapeli za oko fotoreporteru novina The West Australian, koji je ovjekovječio trenutak čiste sreće kad se Mila, odjevena u sandale i kratke rukave, srela s naletima umjetnog snijega.

Australci se tako trude svojim sugrađanima, kojima Božić pada u najtopliji dio godine, stvoriti bar malo "kolorita" i ugođaja kakav bi prosinački blagdan trebao pratiti.

No kako prognoze najavljuju na Božić u Perthu više nego topla 33 stupnja Celzijeva u zraku, Rojini i za taj dan, kako su otkrili novinaru, imaju - plažni plan...

Naslovnica Život