Mozaik Život

Subota, velika dvorana

Mia Dimšić na Gripe dovodi gošću iznenađenja: poznata vam je, ali neka to bude tajna

Subota, velika dvorana

U gradu za koji je, zahvaljujući pobjedi na Splitskom festivalu i osvojenim Porinima na protekloj dodjeli u Spaladium Areni vežu samo lijepe uspomene, miljenica publike Mia Dimšić sprema se za najveći koncert u dosadašnjoj karijeri - u subotu 20. listopada s početkom u 19 sati, svoje će hitove zapjevati u velikoj dvorani na Gripama, gdje će joj se na pozornici u jednom trenutku pridružiti i prijateljica Domenica, te talentirana Đana Smajo, ali i gošća iznenađenja, jedan od glazbenih uzora 25-godišnje Osječanke.

- Domenica i ja smo dobre prijateljice, imamo sličnu glazbu i sličnu publiku, pa mislim da će se dobro uklopiti u moju koncertnu priču. Otpjevat ćemo obradu jednog našeg hita, ali neka to ostane iznenađenje. Posebno mi je drago dati priliku Đani Smajo, mladoj i talentiranoj djevojci. Cura odlično pjeva, jako je lijepa, za nju će sigurno biti super iskustvo nastupiti na jednom takvom koncertu i pokazati publici što umije – kaže Mia, koja je na svojemu velikom koncertu poželjela dati priliku mladoj osobi čija je karijera još u povojima. Nakon dužega promišljanja odlučila se za 15-godišnjakinju, koju je šira javnost upoznala u showu "Zvjezdice".

- Beskrajno sam zahvalna Miji Dimšić i organizatorima što su, uz podršku radiopostaja, baš mene izabrali kao jednu od gošća. Već pet godina pjevam u glazbenoj udruzi Music Talents, koju vodi moja mentorica Teana Kovačević, zahvaljujući kojoj sam uspjela napredovati i sagraditi svoj glazbeni ukus. Kako je Mia osoba koja svojom pozitivom, optimizmom, životnim stihovima i svojim nastupima osvaja srca, naravno da je i meni uzor – veli Đana.

A nasmijana i samozatajna Mia je upravo takva - lišena tipične estradne aure, pomalo distancirana od showbizz scene, neukaljane, doduše kratke karijere. Premda je prije godinu dana na osječkom Filozofskom fakultetu diplomirala engleski i njemački jezik, njezin životni izbor je glazba ("prevođenjem se jednoga dana mogu baviti honorarno"). Prošloga je proljeća prvi put bila i na mini turneji po BiH, potom nastupala cijelo ljeto, a sad je, s obzirom na veliko zanimanje publike, spremna za stepenicu više.

Otežava li joj činjenica što živi u Slavoniji? I je li, s obzirom na intenzitet posla, razmišljala o preseljenju u metropolu?

- Puno puta, jer sam skoro jednom tjedno u Zagrebu, što me već počinje jako umarati – otvoreno će Mia. No, priznaje, još uvijek zazire od tog poteza...

- Znam da ću se u jednom trenutku preseliti, ali kad će to biti, iskreno, nemam pojma. Trenutno još malo uzimam vremena. Osijek mi dobro dođe da se malo povučem od svega i budem u miru – veli djevojka, ne krijući da joj ponekad teško pada priroda javnoga posla.

- Sad sam skužila neke male stvari, tipa otići u trgovinu i gledati cipele, a da vas netko istodobno promatra ili proučava dok to radite, je malo čudan osjećaj. Treba se naviknuti na to... Pokušavam privatni život što manje eksponirati, a fokus staviti na glazbu. Mislim da je to puno bolje i dugoročno ispravnije – smatra pjevačica čiji će opus uskoro biti "deblji" za nekoliko novih pjesama.

- Na splitskom koncertu ću imati još jednu posebnu gošću koja je publici dobro poznata, ali neka njezino ime ostane iznenađenje. To je, recimo, jedna starija osoba koja mi je uzor. Potaknuta takvim suradnjama i sličnim susretima voljela bih u bliskoj budućnosti s nekim od svojih idola nešto i zajedno snimiti – priželjkuje Mia.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kuna se mogu nabaviti u Bakra - Steak & Pizza
baru (Ulica Majstora Radovana 2, Split) svakim danom u vremenu od 12 do 22 sata, te online na www.croatia-tickets.com.
Djeca do 5 godina starosti ne plaćaju ulaznicu ako sjede na roditelju.
Požurite po svoj primjerak jer broj ulaznica je ograničen.

 

Naslovnica Život