Mozaik Život

ŠKODA KAROQ SCOUT

Pogon na sve kotače kao standard, uz sportski snažan off-road izgled

ŠKODA KAROQ SCOUT

Škoda uvodi novu inačicu za SUV Karoq. Riječ je o Karoq Scout izvedbi, još robusnijoj varijanti popularnog kompaktnog SUV-a koji će biti predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Parizu.

Kao i kod svih Scout modela, Karoq Scout također dolazi s pogonom na sve kotače kao standard, uz sportski snažan off-road izgled. Škoda Karoq vozi se podjednako u velikim gradovima kao i izvan asfaltiranih putova. U brojnim varijantama, model može zadovoljiti potrebe svakog kupca – od mlade obitelji do ljubitelja avantura.

Baš kao Octavia Scout i Kodiaq Scout, najnoviji dodatak Scout obitelji nudi pogon na sva četiri kotača kao standard. Osim toga, snažan dizajn off-road naglašava optimizirani off-road potencijal modela. Sa svojom grubom terenskom ponudom izviđačka verzija Karoqa potpuno je spremna za zahtjevne izlete izvan asfalta.

Kao jedina varijanta kompaktnog SUV-a dostupnog isključivo s pogonom na sve kotače, Škoda nudi tri učinkovita i ekološki prihvatljiva motora za Karoq Scout. Osim 1.5-litrenog TSI benzinskog motora s 150 KS u kombinaciji s automatskim 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom, dostupna su i dva dizelska motora.

Slabiji je 2.0-litreni TDI sa 150 KS koji dolazi s ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa kao standard, dok je DSG sa 7 brzina dostupan je kao opcija. U najmoćnijem Škoda Karoq Scoutu, 2.0-litreni agregat proizvodi 190 KS i kombinira se sa standardnim automatski 7-stupanjskim DSG mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Sa svojim kromiranim i srebrnim obodnim elementima karoserije, te sjajnim aluminijskim kotačima od 18 inča, Škoda Karoq Scout ima snažan izgled. Kao opcija, Škoda nudi i antracit 19-inčne kotače od lake legure. Zatamnjeni prozori i logotipi Scout na prednjim blatobranima zaokružuju snažan izgled.

U unutrašnjosti sjedala imaju nove dizajnirane tkanine s crno-smeđim kontrastnim šavovima. Višenamjenski kožni volan, papučice s elementima od nehrđajućeg čelika i LED paket koji uključuje ambijentalnu rasvjetu upotpunjuje širok spektar standardne opreme. 

Naslovnica Život