Mozaik Život

Zavirite na set

Opsadno stanje u Dubrovniku: stigla glavna zvijezda 'Igre prijestolja', pogledajte kako je čuva horda zaštitara

Zavirite na set

Iako je za snimanje osme i posljednje sezone HBO-ove uspješnice 'Igre prijestolja' angažirana prava vojska zaštitara, naši fotoreporteri su uspjeli nakratko zaviriti na set na tvrđavi Bokar.

Kako se i nagađalo, u Dubrovnik je stigla Lena Headey, koja glumi spletkarošicu Cersei Lannister, jednu od glavnih pokretača radnje. Društvo joj je pravio Kit Harington, koji je u Grad stigao još jučer, a njegov je dolazak izazvao pravu pomutnju kod obožavateljica. 

Cercei i Jon Snow 'uhvaćeni' su na tvrđavi uz brojne zaštitare i statiste odjevene u vojnike, a njihovo je 'ćaskanje', sigurni smo, već ispreplelo brojne scenarije u glavama vjernih fanova.

Uz Lenu je stigao i Islandski glumac Hafþór Júlíus Björnsson koji u seriji utjelovljuje snagatora 'The Mountain'. Njega kišobrani nisu mogli pokriti; dva metra visok Islanđanin iskakao je iz gomile, a svojim stasom bolje odbijao znatiželjnike nego što su to činili zaštitari.

Sada se jedino čeka dolazak Daenerys i Tyriona, mnogima omiljenih likova, budući da su njihove 'bolje polovice' već stigle. Romansa prelijepe Daenerys i Jona mnoge je zaintrigirala prošle sezone, pa se nagađa i da snimanje u Dubrovniku neće moći proći bez nje.

Naslovnica Život