Mozaik Život

NOVO ČUDO

Andrea De Luca u najgledanijoj emisiji RAI-ja: Ozdravila me Gospa iz Međugorja!

NOVO ČUDO
U udarnoj televizijskoj emisiji RAI-a "Domenica In“, redovno najgledanijoj, voditelj Massimo Giletti po prvi put predstavio je talijanskoj javnosti jedan od slučaja "neobjašnjivog ozdravljenja“, 19-godišnjeg Andreu De Luca iz Castelmare di Stabia, koji je čudesno ozdravio u Međugorju.

Roditelji su Andreu, osuđenog na invalidska kolica, s prognozama autoritativnih specijalista na sve teže stanje, u rujnu 2009. odveli u Međugorje, u Gospino svetište, "kao posljednju nadu za ozdravljenje“.

I u nedjelju, izravno iz Međugorja, uz asistenciju Paola Brosija, bivšeg televizijskog reportera, Andrea je svjedočio o svojem ozdravljenju.

Kosti u kuku su propadale


- Bila je već noć kad sam s još jednom hodočasnicom Manuelom, do tada se nismo poznavali, izašli u đardin pomoliti se Gospi - ispričao je Andrea, koji je kao 12-godišnjak iznenada teško obolio, kosti u njegovom kuku su propadale, nestajale…

- U đardinu, s kipa Gospe, s njenog lica pogodila me zraka svjetla. Prepao sam se, pozvao sam roditelje, oni su kao i Manuela vidjeli tu zraku, koja je pogodila u grudi. Prethodnog dana, uz pomoć štaka i mame Patrizie, uz velike muke, ispeo sam se na to brdo gdje se djeci ukazala Gospa.

U autobusu osjetio da može hodati

Andrea se s roditeljima i drugim hodočasnicima vratio kući, u Castelmare, ali je u trenutku izlaska iz autobusa, kad su mu pripremali invalidska kolica, osjetio da može hodati. I tako je krenuo…

- Jednog dana, neki mladić dok je vozio biciklu, pozdravio me: Ciao, professore – ispričao je pred kamerama RAI-a dr. Pasquale Guida. Nisam mogao vjerovati da je to Andrea, čiju sam bolest tri godine pratio…


Brdo Gospina ukazanja u Međugorju
Šef ortopedske klinike u Napulju, Anastasio Tricarico, bio je upoznat sa stanjem mladića, proveo je nova ispitivanja, vrlo detaljna, sa snimcima i utvrdio da je došlo do "neobjašnjivog ozdravljenja“, nije bilo ni traga propadanju kuka, niti bilo kakvog oštećenja.

 Andrea koji je igrao nogomet za juniore lokalnog drugoligaša, sad opet trenira…

- Jedino objašnjenje ozdravljenja je čudo Gospe od Međugorja, jer Andreina mama i tete usrdno su molile za ozdravljenje, a kulminacija se dogodila baš kad je posjetio svetište – objasnio je Brosio.

Z. REIĆ, FOTO: CROPIX
Naslovnica Život