StoryEditor
ŽivotFotogalerija

Čini vam se da se život vratio u normalu? Možda ste požurili, pogledajte samo današnje prizore iz splitske zračne luke

Piše J. V.
11. svibnja 2020. - 19:19

Na današnji tmurni dan nekima bi se možda moglo učiniti da se sve polako vraća u normalu.

Gradovima šetaju rijetki prolaznici s maskama na licima, ali ako se kava želi popiti, može se. Štekati su, očekivano, praznjikavi, ali može se. Ako se želi otići u šoping, može se i to, trgovački centri su od danas otvoreni.

Voze i autobusi. Voze se i mnogi na posao i s posla, nakon više mjeseci u kućnoj, u nedostatku bolje riječi, izolaciji. Ne onoj pravoj, ali... Činila se pravom. Trajala je. Koliko god stručnjaci upozoravaju da se riječ "normala" ne smije upotrebljavati, odnosno ne još, teško je barem ne pomisliti na nju.

Na neka jednostavnija vremena kad se osjećao miris svega, samo ne dezinficijensa. Suprotno onome danas kad se "čuje" samo miris dezinficijensa. Ne samo u trgovinama, centrima, kafićima, u javnom prijevozu. U muzejima i uredima, osobnim autima, čak i u kućama. Na aerodromima.

A ako ste mislili da je epidemija koronavirusa utjecala samo na miris u zraku i na način na koji stojimo u redovima, možda će vam današnje fotografije iz splitske zračne luke ukazati na strahovitu promjenu koju ćemo, kažu stručnjaci, tek osjetiti.

Scene koje je danas tamo zabilježio naš fotoreporter kao da su najava toga.

Pa ipak, ne možemo ne naslutiti barem tračak optimizma zbog prvih putnika koji su nakon relacije Zagreb-Split prošetali sablasno praznim predvorjem. Nakon punih 45 dana što su zračne luke u Hrvatskoj bile zatvorene, danas su zaživjele.

Barem malo. Usudi se čovjek samo pomisliti na normalu.

item - id = 1020694
related id = 0 -> 1148038
related id = 1 -> 1148004
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. prosinac 2021 07:32