StoryEditor
ŽivotPuni cijelu godinu

Cijene su paprene, kreću se do 1500 eura po noćenju, ali turisti luduju za njima: ovo su najčudnija mjesta i hoteli na svijetu, samo fotografije nekih mogle bi vas šokirati

Piše Vinko Paić
21. studenog 2019. - 19:18
Sobi balon- Francuska

I dok je nekim ljubiteljima putovanja najvažnije da tijekom odmora odsjednu u luksuznim hotelima s pet zvjezdica, sve je više onih putoholičara koji odlučuju spavati pod morem, zvjezdanim nebom ili čak viseći u zraku.

Iako cijene znaju biti paprene te se kreću i do 1500 eura po noćenju, ovi su objekti popunjeni tijekom cijele godine, a prvi slobodan termin zna biti tek za nekoliko mjeseci.

Zahvaljujući raširenosti interneta i izvrsnim kritikama gostiju, itekako su dobili na popularnosti, da bi odsjeli u njima mnogi su spremni dati pravo malo bogatstvo. U nastavku vam donosimo samo neke od njih jer tko zna - možda se i vama jednom posreći da provedete noć upravo u njima, a možda vam ovim tekstom damo inspiraciju za iduće putovanje. U tom nam se slučaju svakako javite s dojmovima.

Propeller Island City Lodge, Njemačka

U ovom neobičnom berlinskom hotelu ne postoje dvije iste sobe. Možete spavati u šarolikim prostorijama, od petokutne spavaonice dekorirane ogledalima pa sve do replike zatvorske ćelije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @hotelsworld_ on

Hotel Yanak, Turska

U prošlosti se u ovim stijenama nalazio manastir, a danas je to hotel s 30 soba koje su raspoređene u šest kućica iz 5. i 6. stoljeća. Uklesan je u kamen i velika je turistička atrakcija.

Costa Verde, Costa Rica/Jumbo Stay hotel, Nizozemska

Smješten u blizini mora, ovaj hotel jedinstven je po tome što je izgrađen po uzoru na Boeing 727 iz 1965. godine. Slično iskustvo nudi i hotel, točnije avion na aerodromu Teuge istočno od Amsterdama. U 40-ak metara duljine sadrži 24 spavaće sobe koje imaju saunu, bar, kuhinju, televiziju i internet.

Sala Silvermine, Švedska

U ovom se hotelu nalazi jedna od najneobičnijih soba na svijetu, smještena 155 metara ispod zemlje, a inspirirana je rudnikom.

Attrap Reves, Francuska

Za avanturiste koji žele okusiti spavanje pod otvorenim nebom bez straha od vlage ili da će ih ujesti komarci, "Attrap Reves" nudi prenoćište u sobi napravljene u obliku balona. Svaki je šator veličine 13 metara u promjeru, nalazi se na samo 12 km udaljenosti od Marseillesa, usred šume Bouches-du-Rhone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Attrap'reves (@attraprevesattrapreves) on

Kakslauttanen, Finska

Privatni iglui hotela "Kakslauttanen" napravljeni su od posebnog termalnog stakla koji ne propušta ledeni zrak i hladnoću. Ono što svakoga oduševljava i ostavlja bez daha spektakularan je pogled na Auroru Borealis iz udobnog i toplog kreveta. Hotel nudi i snježne iglue, u kojima se temperature kreću od minus tri pa do šest stupnjeva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Winged Boots (@winged_boots) on

Palacio de Sal, Bolivia

Smješten nekoliko stotina kilometara od La Paza, apsolutno sve u hotelu napravljeno je, vjerovali ili ne - od soli. Prije nego što uđete u sobu, na recepciji će vas ljubazno osoblje upozoriti da je lizanje predmeta strogo zabranjeno. Nalazi se u blizini slane pustinje Salar de Uyunija na 3650 metara nadmorske visine.

Shinjuku Kuyakusho-mae Capsule Hotel, Japan

Gost hotela ima privatnu kapsulu samo za sebe, opremljenu krevetom i TV-om, dok se kupaonica dijeli s ostalim posjetiteljima. Svaka je kapsula opremljena električnim utičnicama i Wi-Fijem. Ove su svemirske kapsule apsolutni hit u cijelom svijetu, a može ih se pronaći čak i u Zagrebu. Zbog izrazito popularne cijene noćenja (kreće se do 50 eura), sve je više onih avanturista koji barem jednu noć prenoće u ovakvom smještaju.

Manta Resort, Tanzanija

Cijena noćenja? Prava sitnica. 1500 dolara. A za njih ćete dobiti podvodnu sobu, odnosno apartman na tri kata koji pluta pokraj koraljnog grebena, a glavna mu se spavaća soba nalazi 12 metara ispod površine mora. Idealno da možete promatrati čudesa i ljepote oceana direktno iz kreveta. Smješten u Zanzibaru, udaljen 250 metara od obale, poseban je i po tome što se na najvišoj etaži možete sunčati ili noću promatrati zvijezde.

Izdvojeno

10. srpanj 2020 16:09