StoryEditor
ŽivotObrana od crne magije

Britanski agenti protiv objave dijelova knjige o Harryju Potteru

10. travnja 2016. - 19:53
hog

Obično okupirana tajnim akcijama radi zaštite nacionalne sigurnosti zemlje, britanska tajna služba GCHQ bavila se i još neobjavljenom knjigom o Harryju Potteru čiji su dijelovi porcurili na internet, objavio je izdavač knjige.

Ubrzo nakon objave dijela sedmodjelne sage o dječaku čarobnjaku britanske spisateljice J. K. Rowing, koji željno iščekuju obožavatelji diljem svijeta, izdavač Nigel Newton primio je neobičan telefonski poziv.

"Sjećam se da me nazvao agent GCHQ-a i rekao da je pronađena kopija knjige na internetu", rekao je Newton prošloga tjedna u intervjuu australskom radiju ABC koji je u nedjelju privukao pozornost britanskih medija.

"Rekao sam mu da jednu stranicu pročita našoj urednici, a ona je na to odgovorila da je riječ o lažnjaku'", kazao je Newton, osnivač i izvršni direktor izdavačke kuće Bloomsbury, nazvavši špijune "dobrim dečkima".

Upitan za komentar, glasnogovornik GCHQ-a je odgovorio: "Ne komentiramo svoju obranu protiv sila zla".

Čitateljima knjiga o Harryju Potteru poznato je da je obrana protiv crne magije predmet u školi za čarobnjake Hogwarts u kojoj polaznici uče kako se obraniti od nedjela zlih čarobnjaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

01. prosinac 2020 10:12