StoryEditor

Britanska koreografkinja organizira audiciju za trudnice

Piše PSD.
13. ožujka 2008. - 13:18

Umjetnička direktorica britanske baletne grupe "Balletlorent" trudnice ne vidi kao krupne, nespretne i glomazne žene, već kao lijepe, smirene i očaravajuće, a da bi to dokazala odlučila ih je angažirati kao plesačice u svojoj
predstojećoj predstavi.

Liv Lorent, umjetnička direktorica "Balletlorenta", i sama trudna, uz šest profesionalnih balerina u svojem je predstojećem baletnom projektu odlučila angažirati 12 trudnica. Baletna predstava "MaEternal" praizvedbu će imati u svibnju u engleskom Newcastleu. Organizirala je audiciju, koja će joj omogućiti izbor 12 najprikladnijih i najboljih balerina-trudnica.

Lorent, očito inspirirana vlastitom trudnoćom, odlučila je u predstavi, kako je sama objasnila, "s publikom podijeliti koliko je uzvišeno i lijepo u sebi nositi novi život."

 - Ovo je još jedan od projekata koje sam oduvijek željela realizirati. Do sada su u mojim predstavama nastupala djeca, osobe treće životne dobi,bilderi,liječnici, nogometaši... U svojim predstavama želim pokazati koreografiju različitih ljudskih fenotipova. Ljudski se oblik mijenja s načinom kojim se kreću, a to je ono što me u mojim predstavama zanima -  rekla je za Reuters.

Jedini uvjet postavljen trudnicama koje će se prijaviti na audiciju je da, do premijere 14. svibnja, budu trudne najmanje 32 tjedna.

(H)

#TRUDNICE

Izdvojeno