StoryEditorOCM
ŽivotNEMA ADVENTA ALI...

Ako poželite blagdane provesti u austrijskom lockdownu, iz Zagreba postoje letovi šest dana u tjednu

Piše PSD
25. studenog 2021. - 17:16

Austrian Airlines će, unatoč lockdownu u zemlji odakle polijeće, u prosincu tri puta tjedno prometovati na redovnoj liniji između Beča i Zagreba. Iznimka će biti tjedan Božićni tjedan kada će tvrtka imati četiri leta, prenosi Croatian Aviation. Ova vijest i nije toliko začuđujuća ako se uzme u obzir to da je riječ o liniji koju uglavnom koriste transferni putnici, koji preko Beča nastavljaju svoje putovanje prema drugim europskim i svjetakim odredištima.

Austrian je najavio tri leta tjedno; srijedom, petkom i nedjeljom, a četvrti tjedni let najavljen je samo za 20. prosinac (ponedjeljak). U sklopu svojih 16 povratnih letova u prosincu nuditi će 3.840 sjedala između, a dodatnih 11 letova obavit će Croatia Airlines koji, na ovoj liniji, također prometuje putuje tri puta tjedno; utorkom, četvrtkom i subotom. Tako je na zračnoj relaciji Beč - Zagreb moguće putovati svakim danom osim ponedjeljka.  Croatia Airlines u prosincu nudi 1.672 sjedala na ovoj liniji, a kako su oba prijevoznika u Star Alliance grupaciji, zajednički na tržištu upotpunjuju ukupno 5.512 sjedala. 

Za očekivati je da će u siječnju doći do smanjenja broja tjednih operacija na ovoj liniji, no dva avioprijevoznika u prosincu će ponuditi značajno više sjedala i letova u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada je Austrian obavio svega nekoliko letova prije nego što je privremeno ukinuo ovu liniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 15:54