StoryEditor
ŽivotSplićani o seksualnim aktivnostima

'Svjetski dan orgazma?! Nadam se da ću ga proslavit jer već dugo nisam. Provat ću ženu napit domaćim crnim, to uvik pomogne!'

21. prosinca 2017. - 21:05

Pored mnoštva bizarnih praznika u godini (koji, doduše, nemaju status državnih ni kršćanskih, ali se svejedno na neki način obilježavaju), provukao se i jedan ozbiljni. To je, naime, Svjetski dan orgazma koji se, božeprosti, časti tek koji dan uoči Božića, naime 22. prosinca.
No, sagledavajući stvar u kontekstu bliženja spomenutog najradosnijeg kršćanskog blagdana kad se rodio mali Isus, ne treba ni zanemariti radost vrhunca ljubavne intimizacije, koja počesto također dovodi do "happyenda" (čitaj: uspješne oplodnje).
Vjerujemo da dobronamjerni čitatelji u ovom pristupu neće tražiti tragove hereze jer nam nije cilj biti poganima, nego nestašnima i radosnima. Radujte se, narodi, ionako je s 'najviše instancije' odaslana poruka na koju ćemo se i mi pozvati pišući ovaj tekst...
A njegovi su autori, zapravo, Splićani koje smo pokušali anketirati "po zanatu": uz sličicu, ime i prezime, te zanimanje i dob. No, budući da ipak živimo u relativno konzervativnoj sredini, nismo naišli na suradnju u pitanju objelodanjivanja identiteta, pa ćemo anonimno prepričati što su nam pojedini sugovornici sa splitskih ulica rekli kad smo ih upitali što misle o Svjetskom danu orgazma.
Potpune informacije radi, recimo i to da su njegovi idejni začetnici bračni par Donna Sheehan i Paul Reffell iz Kalifornije, utemeljen je prije jedanaest godina, a supružnici su već druge godine pokrenuli u sklopu istog dana i projekt "Globalni orgazam za mir", na koji se tada odazvalo milijun i šest tisuća ljudi!
Organizatori iz Kalifornije vjerovali su da se u tom trenutku može proizvesti opća radost u svijetu i da će barem na trenutak oružje zašutjeti. Oslobađanjem energije orgazma poboljšavamo ljudsku biološku, mentalnu i duhovnu energiju, poručili su supružnici, a što o svemu misle Splićani, pročitajte u nastavku...
1. Ja ću provat ženu nagovorit, jer do mene je samo pedeset posto. Inače smo taj dan prije slavili češće, ali ne bi mi bilo mrsko obnovit tradiciju. Provat ću je napit domaćim crnim, to uvik pomogne.
2. Blagdan, jel? Nisam čuja. A moga bi obilježit, mada nisam siguran. Kakvih organizama točno? Čujte, nemam pojma, ali tradicionalan sam čovik i vjernik i smatram da triba držat do blagdana. Mi Hrvati ćemo izumrit ne budemo li se držali svoga imena i časti, i blagdana normalno.
3. Molim? Orgazmi? Jel se vi to meni rugate, pa mi oćete podvalit neke orjunaše? Ma ajte molim vas, nemojte se rugat jednom penzioneru i katoliku.
4. Nadam se da ću proslavit Dan orgazama jer već dugo nisam (smijeh). Inače sam malo stariji tip, ne mislim na godine nego odgoj. U moje vrime se o tome nije ni govorilo, bilo je tabu-tema, pa je dobro malo zavrtit takvu zezanciju barem preko medija kako bi se na, u osnovi, vođenje ljubavi s partnerom gledalo kao na nešto normalno i radosno. Uostalom – sad ću citirat Severinu – tako smo se svi i rodili. Samo je Isus doša po Duhu Svetome...

Izdvojeno

11. kolovoz 2020 11:59