ZdravljeLoša vijest

Važno upozorenje tijekom paklenih vrućina: mnogima omiljena fizička aktivnost mogla bi biti opasna po zdravlje, u ovom gradu čak je i zabranjena

Piše J. V.

Dok nas stežu paklene vrućine, a temperature ne padaju ispod 36 stupnjeva, sa svih strana pristižu upozorenja i savjeti kako preživjeti toplinski udar.

Tako je već odavno poznato da se u najgore "ure" izbjegava direktno izlaganje suncu, znamo da treba piti vode u većim količinama od uobičajene i mazati se zaštitnim faktorom, no u Kolumbiji je, upravo temperatura radi, izdano i upozorenje koje je stanovnike ove države možda omelo u nekim planovima.

"Izbjegavajte vođenje ljubavi i seks kada primijetite da se živa u termometru popela preko 40 stupnjeva", upozorio je Julio Salas, tajnik za zdravstvo u gradu Santa Maria, prenosi Independent.

Koliko god je njegovo upozorenje nekima došlo kao šok, izazvalo je i hrpu zabavnih komentara slušatelja na radio postaji na kojoj je vijest objavljena. Zanima gra]ane koliko dugo bi apstinencija trebala potrajati...

Tajnik je odgovorio i na to, ključno pitanje; dodao je naime kako bi se bilo kakva fizička aktivnost koja drastično ubrzava otkucaje srca, pa tako i seks, trebala odgoditi do sumraka ili prakticirati "ponekad, ako temperature padnu". Inače bi mogle biti opasne po zdravlje.

Upozorenje je, inače, izdano u gradu koji broji preko 600.000 stanovnika, a posljednjih tjedana povećan broj njih žalio se na simptome poput onih za srčane udare; u bolnice se prijavio veći broj ljudi s glavoboljom i mučninom te boli u prsima.

Upravo zato Salas je izdao upozorenje koje nikako nije zanemarivo, a može se primijeniti i na ostale dijelove svijeta gdje temperature zadnjih tjedana dosežu svoje maksimume.

#SEKS#TOPLINSKI UDAR#VISOKE TEMPERATURE