ZdravljeBožićni jadi

Privid savršenstva ima visoku cijenu: evo zbog čega bi se barem za blagdane trebali odmaknuti od Facebooka

Piše M.Me.
22. prosinac 2016. - 14:47
iStock_82234061_XLARGE

Bilo čega previše ne čini nam dobro, pa tako ni pretjerano surfanje i pregledavanje tuđih 'savršenih' božićnih fotografija i objava na društvenim mrežama može rezultirati time da se osjećate jadno umjesto blagdanski, pokazala su istraživanja.

Naime, znanstvenici sa Sveučilišta u Kopenhagenu pokazali su da pretjerano surfanje po Facebooku, Twitteru, Instagramu i drugim društvenim mrežama može rezultirati stvaranjem osjećaja zavisti, pogotovo ako ih koristite samo da bi ste pregledavali što se događa u tuđim životima, bez da s ikim direktno komunicirate, piše BBC.

Istraživanje je provedeno na više od tisuću sudionika, pretežito žena,  koje na dnevnoj bazi koriste društvene mreže. Sati provedeni pred ekranom rezultirali su osjećajem depresije i lošeg raspoloženja zbog tuđih objava koji nas tjeraju da stvaramo nerealne društvene usporedbe.

S druge strane, istraživanje je također pokazalo da za razliku od pasivnih promatrača, ljudi koji se aktivno angažiraju i povezuju s drugima na društvenim mrežama imat će mnogo pozitivnije iskustvo.

Stoga, barem za vrijeme blagdana, okanite se pregledavanja slika tuđih 'savršenih blagdana' i uživajte u onome što imate u stvarnom svijetu, s ljudima koji su vam dragi. Bit ćete sretniji.

#DEPRESIJA#BLAGDANI#DRUšTVENE MREžE