StoryEditorOCM
ZdravljeZDRAVLJE JE BITNO

Primijetite li ove simptome odmah se javite liječniku, ne ignorirajte pokazatelje koji upućuju na to da nešto nije u redu s vašom jetrom

Piše MOZAIK SD
25. srpnja 2022. - 11:07

Trbuh može puno toga otkriti o zdravlju; bol, mučnina ili grčevi mogu biti posljedica lošeg obroka, gastritisa, žučnih kamenaca... No jedan simptom može biti znak koji otkriva da nešto nije kako treba s jetrom.

Naime, tumori koji se formiraju unutar jetre mogu izazvati probleme s trbuhom kada rastu, a svi tumori koji su maligni i koji se šire u okolna tkiva ili organe su isto tako rak jetre. Može se manifestirati kao bolan trbuh uz povraćanje i mučninu, piše ordinacija.hr.

-Kako je mučnina čest simptom drugih stanja, i ozbiljnih i benignih, lako ju je povezati s infekcijom, problemima na putovanju ili trovanjem hranom.

Ako se ona stalno ponavlja i uz to se javlja povraćanje ili bilo koji drugi simptom raka jetre, vrijeme je da što prije nazovete svog liječnika kako bi se otkrilo što je uzrok, veli dr. Andrea Palka iz Američkog društva za rak.

Bolest u početku ne izaziva nikakve simptome, no postupnim povećanjem tumora može se javiti mukla bol pod desnim rebranim lukom koja se širi u leđa i prema lopatici, osjećaj slabosti i malaksalosti, neobjašnjiv gubitak na tjelesnoj težini, objavila je ordinacija.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 08:31