StoryEditor
Zdravljenajvažniji obrok

Ovaj ukusni doručak prava je proteinska bomba, dat će vam energiju za cijeli dan

Piše Javorka Luetić
5. svibnja 2016. - 10:31

Još su naše prabake znale da je doručak najvažniji dnevni obrok i trudile se da prije odlaska u školu pojedemo fetu kruha i masla i popijemo kakao ili bijelu kavu, i svakako ponesemo jabuku, jer će nam to dati snage da izdržimo dan u školi, obavimo trening i dobro riješimo školske zadatke.

Naviku doručka mnogi su zadržali cijeli život, dok se taj važni obrok kod mnogih ljudi izgubio, pa danas odlaze gladni u školu ili na posao, a doručak su im kava i cigareta, pa nastavljaju gladovati do ručka.

Nutricionisti se trude vratiti doručak u modu, a mi vam nudimo izvrstan recept za pravu proteinsku bombu koja će vam dati energije za cijeli dan. Naravno, recept je fleksibilan i možete ga uvijek malo preinačiti po svome ukusu da ne bude dosadan.

Sastojci:

- pola šalice + 1 žlica skute, odvojeno
- 6 žlica ili jedna trećina šalice pahuljica od žitarica
- polašalice miješanog voća (izvrsna kombinacija su
borovnice, maline i jagode, ali može i neka druga kombinacija)
- 2 žlice prženih i usitnjenih lješnjaka ili badema
- 1 žlica meda

Priprema:

Na dno zdjelice stavite četvrtinu šalice skute, dodajte tri žlice žitnih pahuljica, četvrtinu šalice miješanog voća i žlicu lješnjaka. Ponovite te slojeve još jednom i na vrh dodajte još jednu žlicu skute, pa sve zajedno ukrasite žlicom meda.

Ovaj doručak sadrži oko 20 grama bjelančevina, što nije previše budući da je preporučeni dnevni unos 0,8 grama na svaki kilogram tjelesne težine, pa možete i povećati dozu, pogotovo ako nemate problema s viškom tjelesne težine.

Izdvojeno