StoryEditor
ZdravljeSićušne promjene

Ovaj trener radio je s poduzetnicima, bankarima i odvjetnicima, sastavio je plan od tri koraka i za 'najzaposlenije': 'Kad riješite ovo, štedite vrijeme, kalorije i novac...'

Piše J. V.
7. rujna 2019. - 01:40

Wellness trenet Alex Pedley može se pohvaliti da je u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao s najzaposlenijim ljudima u Velikoj Britaniji - "trenirao" je poduzetnike, bankare i odvjetnike, a mnogi od njih su mu i danas zahvalni što je njihove navike iz temelja promijenio.

Kako konačno svoje zdravlje dovesti pod kontrolu?

Pedley tvrdi da ima odgovor na ovo pitanje, a mnogi njegovi zadovoljni klijenti to će potvrditi, piše Evening Standard. Situacija u svijetu, kada je u pitanju opće zdravlje ljudi, nikad nije bila poraznija, a glavni protagonisti upravo su ekstremno zaposleni, oni koji "jednostavno nemaju vremena za promjene".

Ovaj trener tvrdi kako svi problemi sa zdravljem počinju upravo od ovog "sićušnog" opravdanja. Stoga on donosi tri podjednako "sićušna" koraka koja svatko, pa i najzaposlenija osoba na svijetu, može poduzeti i time utjecati na svoje zdravlje i boljitak.

"Poslovni svijet se promijenio, kao i njihove navike. Na gore", kaže Pedley. Stoga je kreirao MVEMENT metodu, program koji se fokusira na šest stavki: navike, prehranu, kretanje, tjelovježbu, mentalno zdravlje i spavanje.

Ova tri koraka izdvaja kao najvažnija u procesu, a na njih se kasnije zdrave navike samo "slažu".

1. korak

Počnite procjenom svojih svakodnevnih navika - priupitajte se što jedete ujutro, na putu do posla, na sastancima, koja je vaša rutina prije lijeganja u krevet. Tražite samo one odluke koje možete proglasiti navikama.

Počnite zapisivati. Sve što unesete u organizam toga dana zapišite u dnevnik. Možete koristiti i aplikaciej.

Znanje o onome što jedete ima nevjerojatno velik utjecaj na stvaranje zdravih navika. poboljšajte ga.

2. korak

S informacijama koje ste prikupili tijekom prvog koraka možete svoju dijetu strukturirati i organizirati.. Cilj je isplanirati prehranu po svojim aktivnostima, a ne obrnuto - aktivnosti prema hrani koju ćete pojesti.

Istraživanje na sveučilištu Cornell otkrilo je kako prosječna osoba donese otprilike 200 odluka u danu kad je u pitanju hrana. Cilj je smanjiti ikakav prostor za donošenje odluka - sačuvat ćete vrijeme, kalorije i novac.

Na početku tjedna prema informacijama prikupljenima u prvome koraku organizirat ćete plan prehrane. Neće biti idealno već prvi tjedan, bit će odstupanja, ali kako vrijeme ide, sve ćete bolje moći i znati organizirati svoj tjedni plan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Pedley (@mvement_coach) on

3. korak

Cilj trećeg koraka poboljšavanje je pogrešnih odluka s početka. Svu "umjetnu" hranu i prerađevine zamijenite cjelovitim namirnicama. Ubacite u plan voće, ribu, orašaste plodove. Smanjite konzumaciju mesa i potražite alternativne obroke.

Jedno istraživanje provedeno na Harvardu donosi ove rezultate: "Zajedno s redovitom fizičkom aktivnošću i nepušenjem, naše su analize pokazale da 80% kroničnih bolesti, 70% udara i 90% dijabetesa tipa 2 se mogu izbjeći zdravim namirnicama koje su u skladu s tradicinalnom mediteranskom prehranom".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alex Pedley (@mvement_coach) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 21:16