StoryEditor
ZdravljeBEZ UMJETNIH MATERIJALA

Ostavila je posao i posvetila se izradi najzdravijih proizvoda za djecu i mame, a koje je teško naći na tržištu; prekrasno dizajnirane stvarčice rastu s bebom, a i ekološki su prihvatljive

20. listopada 2019. - 00:35
blazinice

Koje pelene koristiti za svoju bebu, vječno je pitanje roditelja s dolaskom novog člana u obitelj. Naravno da svaki roditelj želi svojoj bebi sve najbolje i najnježnije materijale neškodljive za osjetljivu dječju kožu, pa je i tema vezana uz pelene jako važna.

Jednokratne pelene dostupne su u svakoj trgovini, praktičnije su za korištenje, posebice ako idete vani, odlično upijaju, ali...

To 'ali' vuče niz razloga protiv korištenja jednokratnih pelena napravljenih od umjetnih materijala koji, iako olakšavaju korištenje (lako se lijepe, nema pranja u mašini, super upijaju...), s druge strane veliki su zagađivač prirode, a bebama s osjetljivijom kožom znaju raditi probleme s osipom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreativni kutak (@kk.fabrics.and.creations) on

 

Dileme oko odabira pelena nije imala Sanja Brusan iz Sesveta koja je za svoje dvije curice odabrala prirodne materijale. Toliko se oduševila platnenim pelenama da je ostavila svoj tadašnji posao i posvetila se izradi eko pelena pokrenuvši vlastitu firmu Busan design u kojoj sada radi s kolegicom Dianom.

- Sve je krenulo od mojih beba u vrijeme kada baš i nije bilo platnenih pelena na tržištu. Danas su one jako dobro prihvaćene i jako puno ljudi ih radi što je super. Osim što je svaki njihov dizajn presladak, one su puno zdravija opcija za bebe od jednokratnih pelena: čuvaju bebinu kožu, okoliš, u totalu su isplativije od jednokratnih i dijete se u konačnici brže odvikava od pelena - kaže nam Sanja koja za izradu pelena bira vesele uzorke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreativni kutak (@kk.fabrics.and.creations) on

 

Sjajne ideje

Vanjski sloj pelena izrađuje od pamučnog žerseja, središnji sloj od pamučnog flisa, a unutarnji od bambus frotira. Zanimljivo je da ove pelene "rastu" s bebom, a ulošci se mogu mijenjati radi lakšeg održavanja. Peru se na 60 stupnjeva uz preporuku izbjegavanja omekšivača koji smanjuje moć upijanja.

Sanja i kolegica joj Diana imaju još sjajnih ideja s ekološkim predznakom. Osmislile su čitavu paletu proizvoda za mame i bebe poput blazinica za dojenje, platnenih blazinica za čišćenje lica, higijenskih uložaka za žene, krpica brisalica za bebe, podbradaka, podloga za presvlačenje i drugih proizvoda koji dolaze pod brendom KK Fabrics & Creations.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kreativni kutak (@kk.fabrics.and.creations) on

 

- Koristimo isključivo pamučni žersej, pamučni velur koji ima odličnu moć upijanja, bambus velur koji je prirodno otporan na bakterije i gljivice, stoga ga uvijek spominju kao antialergijski materijal, flis od konoplje koji je jedan od najizdržljivijih prirodnih vlakana, uz to i iznimno mekan i dobro upijajući, a koristimo i PUL, poliuretan laminat, nepropustan za vodu, ali propustan za zrak - ponosno kažu ove pobornice ekoloških materijala.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 20:26