StoryEditor
ZdravljeSKIDAJ KILE

Natjecatelji ‘Života na vagi‘ pokrenuli posao: naplaćuju program za mršavljenje, iznos će vas iznenaditi

8. siječnja 2021. - 19:14
SHUTTERSTOCK

Bivši natjecatelji Života na vagi, Nina Martina Korbar (27) i Mario Mandić (28), na društvenim su mrežama najavili kako 11. siječnja kreću s programom mršavljenja čija je cijena 3000 kuna.

Program traje tri mjeseca i obuhvaća četiri treninga tjedno te je namijenjen za grupu od šest ljudi. U cijenu je kako su naveli uključeno slijedeće: personalizirani plan prehrane, poklon paket, dva motivacijska druženja, team building, personalizirani pristup, motivacija i podrška, savjetovanje, ugodna atmosfera, pozitivna enegija, raumijevanje i prihvaćanje.

- Jedinstveni program osmišljen za sve vas koji želite smršaviti kvalitetno i uz vodstvo ljudi koji vas razumiju i motiviraju. Znamo da u mnogim teretanama osjećate nelagodu, sram i nitko vam se ne posvećuje dovoljno, osjećate se sami. Kod nas je priča sasvim drugačija i zato postani naš član. Sve smo prošli i znamo kako ti pristupiti. Mi smo uspjeli i želimo da uspiješ i ti. Teretane su trenutno zatvorene, ali uskoro će se otvoriti, a onda ćemo se sa alternativnih metoda prebaciti na vježbanje uživo.

Uloži u sebe, radi na sebi i napravi najveću promjenu u svom životu. Imamo još 5 slobodnih mjesta! Čekamo te! Cijena: 3000,00 kn - plativo u 3 rate. Nama je stalo! Prijavi se i napravi najveću promjenu u svom životu. Osjeti drugačiji pristup vježbanju i zavoli sebe. Ovo je tvoje vrijeme.

Mario Mandić je, kako stoji na njegovom Instagram profilu, certificirani fitness instruktor. 

image
Trenerica Ivana Bilan
Privatni album

Splitska trenerica Ivan Bilan kaže nam kako prema Zakonu osoba koja je završila neko fitness učilište i slično ima pravo otvoriti svoju udrugu ili centar, te držati treninge. Nutricionisti, pak, pišu plan i program prehrane. 

image
Kineziolog Joško Bašić
Paun Paunović/Cropix
Trener Joško Bašić: Ne sviđa mi se taj show

Trener Joško Bašić nam kaže da treniranje osoba mogu samo vršiti treneri koji su završili Kineziološki fakultet ili pak instruktori fitnesa i osobe koje su završile trenerske škole na privatnim učilištima i školama. 

Joško Bašić navodi da uz certifikat instruktori i treneri moraju imati i znanje, te određeno iskustvo. 

Podsjetimo, Mario Mandić je, kako stoji na njegovom Instagram profilu, certificirani fitness instruktor. 

Bašić nam je komentirao i sam show. 

- Otkako se počeo prikazivati taj show ne mogu ući u fitness, a da pritom ne dobijem barem desetak upita vezano za isti. Iako nisam pobornik reality emisija ovaj sam ipak morao pratiti zbog specifičnosti posla.

Da se ljudima pomogne smršaviti super je ideja i to podržavam, ali način na koji se to izvodi nikako nije primjeren kandidatima. Cilj emisije je potrošiti što više kalorija u što manje vremena, a to naravno nije dobro jer dolazi do stresa, aritmije... Upravo se to događalo nekim kandidatima da su zbog velike mase tijela njihova koljena naticala i upozoravala tijelo da nešto nije uredu.

Tim ljudima treba pomoć, a ne maltretiranje i dovođenje tijela do iznemoglosti. Većina ovih kandidata nakon završetaka showa vratit će veliki dio svoje kilaže jer je njihov koncept postizanja uspjeha rađen na velikom kalorijskom deficitu i treningu velikog inteziteta pod pritiskom trenera.

Svi kandidati iz Života na vagi dugo su bili u fazi mirovanja i onda im se odjednom nameću dva treninga. Pa jeste li ikad vidjeli u nekoj teretani da Hitna pomoć stoji na pultu i čeka kako će nekome pomoći, zaključio je Bašić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

28. veljača 2021 19:10