StoryEditor
Zdravljevrijedi probati

Konačno riješen misterij ženskog orgazma: stručnjaci otkrivaju 'zlatni trio' pokreta koji garantiraju vrhunac svaki put

Piše PSD
9. listopada 2017. - 23:57

Vjerovali ili ne, istraživanja su pokazala kako heteroseksualne žene tijekom seksa dožive manje orgazama od bilo koje druge skupine ljudi. U čemu je problem?

Ispitanice su 'prijavile' kako u većini slučajeva za postizanje vrhunca i nije dovoljna samo penetracija, već su navele i neke druge poteze koji su im potrebne kako bi stigle do 'cilja'.

Ispitivanja na Sveučilištu Chapman u Indiani su pokazala kako postoji takozvani 'zlatni trio' poteza koji garantirano žene dovode do vrhunca, a to su:

- genitalna stimulacija
- senzualno ljubljenje
- oralni seks


'Otprilike 30% muškaraca misle da je penetracija najbolji i jedini način na koji žena postiže orgazam, a to je tragično jer podatak ne može biti više u krivu', kaže Elisabeth Lloyd koja stoji iza provedenoga istraživanja, a ujedno je i autorica knjige 'Slučaj ženskoga orgazma', prenosi portal Independent.

'Ne pretjerujem kad kažem da bi se mnogi trebali dodatno educirati', dodaje autorica. 

Opći zaključak stručnjaka je i da su žene koje redovito postižu orgazam u odnosima s partnerom puno zadovoljnije vezom kao takvom, u cjelini. 

Iako ovaj 'zlatni trio' poteza garantira orgazam u većini situacija, autorica naglašava i da je svaka žena posebna. ' Žene su usitinu jako različite i ono što jednu dovodi do vrhunca ne garantira isto za drugu', dodao je suistraživač na projektu David Frederick, koji nudi i, po njemu, jedino rješenje.

'Otvorena i direktna komunikacija jedini je ključ'.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 11:53