StoryEditor
ZdravljeJEDNOSTAVNO I BLAGOTVORNO

Jeste uveli u prehranu ove 'kupusiće'? U kombinaciji s krastavcem smanjuju 'tamne prstenove' ispod očiju, organizmu pomažu i na druge načine, evo recepta

21. listopada 2019. - 15:07
shutterstock_350565785

Ljudsko tijelo je cjelovit sustav koji regulira i kontrolira tisuće funkcija. Pored svoje primarne uloge, neki organi igraju i izuzetno važnu ulogu u detoksikaciji našeg tijela.

Stres, loša prehrana i zagađeni okoliš samo su neki od faktora koji svakodnevno nanose štetu organizmu a da toga neko vrijeme niste ni svjesni. Stoga je ključno povremeno potaknuti naše organe da pravilno obavljaju svoju funkciju i održavaju zdravlje.

Detoksikaciju svakako treba provesti ukoliko su vam zaredale češće glavobolje, leđobolje, ukoliko imate problema s koncentracijom, primijetili ste da su vam nokti i kosa sve krhkiji, te posebno ako ste u svakodnevnom životu izloženi kemikalijama, proizvodima za čišćenje i pesticidima.

Prva obrambena linije našeg tijela nalazi se u jetri, koja služi kao filter za toksične elemente koje unosimo hranom.

Jetra je kao naša mala kemijska tvornica, te najznačajniji pročišćivač krvi.

U debelom crijevu postoji preko 700 različitih vrsta bakterija, dobrih i loših, a samo s pravilnom prehranom osiguravamo njihovu ravnotežu.

Za obnovu i pročiščavanje jetre stručnjaci preporučaju osvježavajući detox smoothie od krastavaca.


DETOX SMOOTHIE OD KRASTAVACA

Sastojci:

Krastavac

Ananas

Briselske klice (klice povrća iz porodice kupusnjača)

Svježe iscijeđeni sok od limuna

Đumbir

Pomiješajte sve ove sastojke.

Ovaj napitak u urednom cikličkom korištenju provjereno utječe na smanjenje "tamnih prstenova" ispod očiju, osvježava i pomlađuje kožu, a i ubrzava metabolizam, čemu se svi radujemo.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 17:03