StoryEditorOCM
ZdravljeSupermarketi 'varaju'

Uštedite novac, šteta je bacati hranu: ovo su najčešće pogreške koje radimo tijekom spremanja u hladnjak, odmah izvadite ove namirnice na sobnu temperaturu!

Piše I. P.
19. kolovoza 2019. - 22:01

Dok se ne dogodi da se hrana pokvari ili da ima čudan okus, uglavnom ne razmišljamo o ispravnoj pohrani namirnica u hladnjaku. Prema podacima Organizacije za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), voće i povrće se najviše kvari od svih vrsta hrane. To nije samo skupo nego i loše za okoliš.

Osim kupovanja manjih količina i razmišljanja o tome što već imate u hladnjaku, jedan od najboljih načina da izbjegnete propadanje hrane je znati kako ju pravilno pohraniti.

Huffington post sastavio je popis najčešćih grešaka u pohrani namirnica i savjete kako ih izbjeći:

1. Nemojte spremati namirnice onako kako su složene u dućanima.

Činjenica da u dućanu određenu namirnicu drže na sobnoj temperaturi ne znači da biste ju vi trebali ostaviti na radnoj ploči kad dođete doma i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 21:27