StoryEditorOCM
ZdravljeKorisne informacije

Redoslijed unošenja namirnica u organizam itekako je važan: liječnici i nutricionisti savjetuju što jesti na početku, a što na kraju obroka, ali i kako kombinirati određene vrste hrane da izbjegnemo bol i nadutost

8. veljače 2019. - 22:56

Puno je savjeta o tomu kako pravilno kombinirati namirnice u prehrani da ne bi došlo do poremećaja u probavnom traktu poput bolova u želucu, plinova ili slabije apsorpcije hranjivih tvari, no liječnici i nutricionisti posebno upozoravaju na redoslijed unošenja hrane u organizam.

- U zdravih pojedinaca doista nije pretjerano važno na koji način kombiniraju namirnice. Većina ljudi može neselektivno jesti što god poželi. No redoslijed unošenja namirnica u organizam kod nekih ljudi može izazvati neugodne posljedice - kaže njemački gastroenterolog dr. Wolfgang Holtmeier.

Podsjeća da se salate i voće, primjerice, probavljaju brže od ostalih zbog čega ih je najbolje ne jesti na kraju obroka.

- Meso i riba u želucu se zadržavaju dulje, što može prouzročiti zadržavanje hrane u cr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:33