StoryEditorOCM
ZdravljeČlanak hrvatske stručnjakinje

Uza sve blagodati pčelinjih proizvoda, čini se da ovaj ima i antitumorsko djelovanje: evo par savjeta ako ste se odlučili za ovaj dodatak prehrani, pije se u posebno doba dana

26. siječnja 2019. - 09:01

"Funkcionalna hrana" posljednjih godina privlači sve veću pažnju potrošača i prehrambene industrije zbog niza zdravstvenih prednosti koje sadrži i koje mogu imati važnu ulogu u sprječavanju i liječenju mnogih bolesti.

U hranu s potencijalno zdravstvenim prednostima svrstava se i hrana podrijetlom iz košnice: med, propolis, pčelinji kruh, pelud i matična mliječ (MM), koja je jedan od najcjenjenijih pčelinjih proizvoda te se kao najatraktivnija funkcionalna hrana može koristiti i u medicini kao ljekoviti pripravak, posebno u dijetetici i kozmetici.

To je izlučevina posebnih žlijezda koju pčele radilice koriste za hranjenje matice i ličinki, a bogata je velikom količinom proteina, slobodnih aminokiselina, lipida, vitamina i šećera. Kako matična mliječ utječe na naš organizam, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 22:14