StoryEditorOCM
Zdravljevelika greška

Neke namirnice baš nikada ne smijete držati u hladnjaku - smjesta ih izbacite!

Piše K.J.
21. siječnja 2017. - 12:11
iStock-186218666 (1)

Kavu nikada ne ostavljajte u hladnjaku jer joj odgovara iskjučivo sobna temperatura i suho mjesto. I med traži suho mjesto, mada se neće pokvariti, svejedno mu nije mjesto u hladnjaku pa to izbjegavajte.

Ni banane, avokado, mango, kivi ni ananas ne ostavljate u hladnjaku jer im niske temperture onemogućavaju dozrijevanje i namirnice mogu promijeniti boju.

Također, kruh u hladnjaku postaje ostajao, stoga ga radije držite na toplijem mjestu, koje pogoduje njegovoj svježini.

Rajčica, kao i paprika, jednako kao voće, gube moć dozrijevanja kada ih stavite na hladno mjesto pa ukoliko ih inače držite u hladnjaku, odmah ih izbacite. 

Češnjak i luk zbog visoke temperature se mogu uplijesniti. Za njih je mnogo bolje tamno mjesto pa ga pronađite u kuhinji. I lubenicu te dinju i krumpir nik...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:55