StoryEditorOCM
ZdravljeMOĆ BETA-KAROTENA

Cijedite je, grickajte: mrkva dokazano štiti od raka dojke

2. ožujka 2016. - 19:15
shutterstock

Trebalo bi se ugledati u Zekoslava Mrkvu i redovito jesti njegovo omiljeno povrće jer na taj način žene mogu, osim pomaganja svojim očima, za čak do 60 posto smanjiti opasnost od obolijevanja od nekih tipova raka dojki, pokazuje najnovije istraživanje.

I druge vrste voća i povrća koje su bogate beta-karotenom, poput špinata, crvenih paprika i manga, imaju isti efekt.

Beta-karoten je snažan antioksidans koji se u obliku biljnog pigmenta nalazi u raznim vrstama žutog i narančastog do crvenog voća, te lisnatom tamnozelenom povrću, a vrlo je važan za zaštitu i normalnu funkciju kože i sluznica, u tijelu se pretvara u vitamin A pomažući vidu i jačajući imunološki sustav.

Godinama su znanstvenici zagovarali konzumaciju mrkve u okviru zdrave prehrane kako bi se spriječilo bo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 11:00