StoryEditor
Trendsamo racionalno

Ručak u doba korone: što spremiti od jedinih namirnica koje su nam na raspolaganju? Imamo super prijedlog, trebaju vam samo tri stvari

17. ožujka 2020. - 13:23
Shutterstock

Pandemija koronavirusa zatvorila nas je u domove, što nam baš i nije drago, no pokušajmo u ovoj situaciji naći i koje zrnce 'pozitive'. Jedno od takvih mogla bi biti prava poplava domišljatih savjeta o tome što kuhati u razdoblju samoizolacije i ograničavanja društvenih kotakata, suzdržavanje od odlaska u trgovine da ne spominjemo.

Pronašli smo pravo more interesantnih recepata koje ćemo vam predstaviti u danima koji su pred nama (i pri tom se iskreno nadamo da će dana u izolaciji biti puno manje nego što je recepata), a danas vam predlažemo jedan, vrlo jednostavan i vrlo ukusan, a možete ga pripremiti od hrane kojom ste se, usudimo se nagađati, vjerojatno opskrbili.

ako je pomalo asketski, možda će vam se učiniti prikladniji za dane kad zalihe 'dođu u kraj', no zašto ga ne biste odmah isprobali? Znate kako se kaže, vježbanjem se usavršavamo. A zadnje što vam treba u ovako stresnoj situaciji je loše pripremljen ručak, zar ne...

Evo recepta za tjesteninu s pancetom i graškom, ne može biti jednsotavniji. U nedostatku pancete proći će i šunka. Nemate li parmezana, iskušajte trik koji donosimo u nastavku.

Tjestenina s graškom i hrskavom pancetom

pola kilograma tjestenine (u originalu idu tagliatelle ili fettuccini, no s obzirom na sve, nemojmo sitničariti)

3 šake smrznutog graška

panceta narezana na tanke ploškice

malo parmezana

Skuhajte tjesteninu,u loncu punom slane vode. Oko dvije-tri minute prije kraja kuhanja tjestenine u istu vodu ubacite grašak. Sve skupa procijedite, sačuvajte oko dva decilitra tekućine.

Pancetu prepržite na tavi. Izvadite. Ovo je potpuno neobavezan korak, ali dodaje interesantnu notu okusu: na masnoći od pancete prepržite par listova kadulje, ako ih imate. Ako nema dovoljno masnoće, dodajte malo ulja. Dobro promiješajte kadulju pa kad postane hruskava izvadite i nju.

Na masnoću ubacite tjesteninu i grašak, dolijte sačuvanu tekućinu od kuhanja. Dobro promiješajte. Razlomite pancetu pa dodajte tjestenini. Servirajte posuto ribanim parmezanom (i kaduljom, ako ste ju koristili), a ako ga nemate na malo ulja prepržite prezlu ili stari kruh pa to pospite po tjesten ini prije serviranja. Po okusu, doduše nama veze, s parmezanom, ali čini jelo zanimljivijim...

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 14:06