StoryEditor
Trenduljepšajte nedjelju

Koktel nalik na sladoled: recept je jednostavan, ne treba vam shaker, nikakvo čudo što ga je vidjelo skoro pola milijuna ljudi. Vjerujemo - i probalo

31. svibnja 2020. - 18:30
Shutterstock

Kišna nedjelja. Totalno bezveze. Nigdje ne možete. Ni zbog kiše ni zato što ništa ne radi ni zato što je, bar za one koji još uvijek rade ili idu u školu, sutra ipak ponedjeljak. Svi vi koji još idete u školu, molim vas lijepo, izađite iz članka, jer ovaj je samo za punoljetne. Recept za koktel kojim ćemo vam pokušati uljepšati dosadnjikavu večer bez velike perspektive nije nikakav šareni virgin koktelčić: ovo je pravo piće, s pravom, žestokom 'žestom'. Tequillom.

Mala digresija ili što bi neki rekli, 'fun fact': ovo je piće postalo jako popularno tijekom prohibicije, kad su Amerikanci u potrazi za 'cugom' hrlili u Meksiko. Jeste li ikada vidjeli kako se radi tequilla? O, pa propustili ste poprilično zabavnu stvar. Pogledajte.

Rekli smo vam da je zabavno.

A sad natrag k večerašnjem koktelu. Iz nikakvog posebnog razloga, osim što ga je na Instagramu u 2-3 dana vidjelo gotovo pola milijuna ljudi te što i sami volimo i tequillu i limetu i naranču. Prema ledu smo smo malo mrtvi-hladni, no bez leda, i to puno, puno leda, ovo ne bi bila - frozen margarita. Jasno da nema veze sa Snježnim kraljevstvom, djeco, zašto ste još tu?

Dakle, frozen margarita ili zamrznuta margarita izgledom podsjeća na sladoled, no okusom je pravi old school koktel: ni presladak ni prešaren. Jednostavan. Odličan.

Za dvije osobe, ili jednu jako žednu, trebat će vam 100 mililitara tequile, 50 mililitara likera od naranče, 35 mililtara svježeg soka od limete i puno leda.

Sve zajedno ubacite u blender i 'blicnite' ga par puta, dok ne dobijete smjesu nalik sorbetu. Ulijte u čaše kojima ste prethodno rubove natrljali limetinim sokom pa ih utisnuli u sol, ako ste hrabri ili nemojte, ako vam se ne da junačiti.

Kako ne bi bilo nedoumica, evo i videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 15:36