StoryEditor
Trendgotove za čas

Isprobali smo recept koji je zaludio internet i oduševili se: ove palačinke su preukusne, zdrave i ne debljaju! Nećete vjerovati od čega su...

8. veljače 2020. - 08:28
Shutterstock

Nema bolje stvari nego kad vam vikend lijepo započne, zar ne? A jedan od načina da vam započne stvarno lijepo je fin, ukusan doručak. Još kad je brzo gotov i k tome zdrav, teško da može biti bolji! Nama su to od sad 'palačinke iz blendera', recept kojeg ste možda već primijetili po društvenim mrežama uz hashtag #blenderpancakes. 

Influenceri koji ih promoviraju tvrde da su jako ukusne i za čas gotove, a uz to su, pišu, zasitne, no ne debljaju. Nakon svih tih hvalospjeva nismo odoljeli a da ih ne probamo. Nadamo se da ćemo i vas nagovoriti, jer prednosti pred klasičnima je puno.

U ove preukusne palačinke, koje možete peći debelo poput Amerikanaca ili tanko poput Francuza, ne idu ni jaje, ni pšenično brašno ni kravlje mlijeko, no ako palačinke ne možete zamisliti bez te tri namirnice, slobodno ubacite i njih.

U ovom slučaju jaje je zamijenjeno bananom, pšenično brašno zobenim, a kravlje mlijeko kokosovim. Ako nemate zobeno brašno, poslužite se zobenim pahuljicama: želite li ih finije mljevene, najprije njih izblendajte na suho, u prah, a ako vam je svejedno hoće li ostati koja mrvica, ubacite ih u blender skupa s bananom i ostalim sastojcima.

Želite li još zasitniju, no ujedno djetalnu verziju, uzmite slanutkovo brašno. Puno je proteina, a ugljikohidrata gotovo i nema. Okus mu se, vjerujte nam na riječ, uopće ne osjeća. Sumnjate li ipak, dodajte malo više cimeta.  

Evo još par nezanemarivih 'pluseva' ovih sjajnih palačinki. Smjesu iz blendera lijevate direktno lijevate u tavu - dakle, 'šporkali' ste samo dvije stvari - na kojoj se sasvim lijepo ispeku - dakle, ne lijepe se kao neke druge 'zdrave' palačinke - a kad ih kušate ne možete vjerovati od čega su zapravo napravljene, još manje od čega nisu.

Ne vjerujete nam? Nema vam druge nego da ih isprobate, pa makar za početak samo s po' doze. Uskoro ćete u blender potrpati i ostatak.

Palačinke iz blendera

pola banane
oko decilitar (kokosovog) mlijeka
oko pola decilitra vode
4-5 punih žlica brašna po izboru
malo cimeta
mrvicu soli

Sve ubacite u blender i pecite na dobro zagrijanoj tavi u koju ste stavili malo kokosovog ulja.

Ako ste na dijeti, preskočite ulje. Napunite ih bobičastim voćem, premažite džemom ili drugim omilenim nadjevom. 


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

18. rujan 2020 06:26