StoryEditor
Trendvrijedi isprobati

Duga, zdrava i sjajna kosa čini vam se nemogućom misijom? I naša novinarka skoro je odustala od tog sna, ali onda je otkrila bočicu ‘vječnog života‘

Piše Ivana Tolj
12. veljače 2020. - 07:28
Shutterstock

Duga i podatna kosa san je gotovo svake žene, no održavanje tog sna vrlo često je zahtjevno, dugotrajno i skupo.

Tom snu težila sam i ja dugo vremena, no nakon što mi kosa godinama nije prešla razinu ramena, mislila sam da sam beznadan slučaj. Korištenje uređaja za ravnanje kose, pa uređaja za kovrčanje kose, pa pramenovi i razne kombinacije preparata nikako nisu pridonijeli sjaju i mekoći moje kosa, a ideja o prirodnom modnom dodatku tako je u mom slučaju postala zakamuflirana pundžica.

I baš kada sam mislila da mojoj kosi nema spasa, odlučila sam odigrati zadnju kartu i okušati se sa šamponima koji garantiraju rast i obnavljanje uništene kose.

Cilj mi je bila duljina kose koja je barem centimetar prešla moje rame, ali još bitnije od toga bilo mi je da joj povratim prirodni sjaj i glatkoću. Svoju borbu krenula sam istražujući internetsko bespuće i savjete brojnih žena koje su se susrele sa sličnim problemom. Zaključak je bio da ipak široku ponudu svedem na neki najuži krug pa sam tako u razmaku od godine dana isprobala tri šampona.

Fushi

Šampon Fushi pronašla sam u Tvornici zdrave hrane, a oduševio me već svojom 'biografijom'. Fushi na japanskom znači 'vječni život', a sastoji se od trostruke infuzije Ayurvedske svježe mljevene Bhringraj biljke.

Šampon ne sadrži parabene, razne kemikalije ni umjetne parfeme, a organska svježina prešanih ulja kojima obiluje, potiče rast kose i njeguje njen volumen. Fushi je izrazito ugodnog citrusnog mirisa te je svojim sastojcima pogodan i za vegane. Njegovoj djelotvornosti i osvježavajućoj noti doprinosi i umirujući list meksičke Aloa Vere. 

Šampon Fushi koristila sam skoro četiri mjeseca nakon kojih sam sa sigurnošću mogla potvrditi da zbilja djeluje. Moja kosa je izgledala svježije, duljina kao da se napokon pomaknula s 'mrtve točke', a borba s mladom kosom tek je krenula. Ako ste u potrazi za djelotvornim preparatom, svakako dajte šansu ovom mirisnom šamponu s kojim će vaša kosa nanovo oživjeti.

Gloria šampon za rast kose

Iako je moja kosa živnula, odlučila sam nastaviti istraživanje i isprobati još jedan šampon. Riječ je o Gloria šamponu za rast kose čiji su osnovni sastojci biljnog porijekla i ljekovitih svojstava. Prirodnu recepturu ovog šampona krase esencije koprive, ricinusa i ružmarina, a njegove djelovanje primijetila sam već nakon nekoliko korištenja.

Osim što mi je kosa manje ispadala, izgledala je prirodno i svježe čak i nekoliko dana nakon pranja. Šampon Gloria osvojio me i svojim ugodnim biljnim mirisom, a prirodni sastojci nježno su djelovali i na moje osjetljivo tjeme. Šampon je dostupan za kupnju preko službene stranice.

Odlučite li se isprobati ovaj preparat za njegu kose, istražite i serum za jačanje kose te masku iz iste linije, kako bi vaša njega bila kompletna.

Šampon od češnjaka

U svom pronalasku idealnog šampona, šansu sam odlučila dati i jednom preparatu čiji me naziv u početku, moram priznati, malo i odbio. No, kako je moja prijateljica bila ustrajna u nagovaranju da mu dam šansu, ipak sam se odvažila. Riječ je o šamponu od češnjaka. 

Češnjak, moram priznati nije moja omiljena namirnica, pa mi je i ideja da kosu perem s preparatom koji ne mami mirisom bila pomalo daleka. No, miris ovog šampona je sve osim onog što očekujete jer će vaša kosa nakon korištenja odražavati blage note cvjetnih esencija.

Nakon mjesec dana korištenja vidno sam primijetila da mi kosa odiše svježinom i volumenom. Nakon nekog vremena i razmak između dva pranja mi se produljio za jedan dan, a vlasi su izgledale daleko jače. Rast kose možda mi i nije bio toliko izražen, no primijetila sam da moja, inače valovita kosa, nakon korištenja izgleda malo ravnije i podatnija je za peglanje.

Pitate se koji je zaključak mog eksperimenta. Sva tri preparata koja sam koristila, moram priznati, doprinijela su sjaju i podatnosti moje kose. U gotovo godinu dana, kosa mi je napokon prešla željenu barijeru ramena te je počela izgledati življe i podatnije, a manje mi i ispada.

Nakon korištenja sva tri šampona, odlučila sam se ustrajati s Fushijem, a razlog je najviše njegov miris i blagi osjećaj na tjemenu. Zahvaljujući ovom blagom i djelotvornom šamponu, moja punžđica napokon je otišla u prošlost.

#šAMPONI ZA RAST KOSE

Izdvojeno