StoryEditorOCM
Savjetiza top rezultat

Ovaj je komad janjetine osobito zeznut za ispeći, ali neki misle da mu nema ravnog. Postupite ovako, topit će se od mekoće

Piše T. S. M.
20. travnja 2025. - 12:18

U kojem god društvu postavili pitanje "Koji je komad janjetine najbolji za ispeć?", dobit ćete odgovore koji se ni najmanje ne podudaraju. Dobro, ajde, vjerojatno će se većina prikloniti rebrima, a neki će spomenuti i plećku. Međutim, nekima je najdraži - but. But, složit ćemo se, ima određene draži, ali malo je zeznut za pripremu jer lako može postati suh, ako malo ne pripazite.

Postupite prema našim savjetima i rezultat će vas oduševiti.

image
Yves Bagros/Foodcollection Via Afp

Nakon što ste but očistitili, oprali i posušili, dobro ga začinite i stavite u nauljeni lim pa mu dodajte češnjak u komadu i grubo narezan luk. Sve prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 125 stupnjeva Celzija i pecite 1 sat. Potom temperaturu podignite na 150  i pecite još 1 sat. 

Nakon toga potrebno je podići temperaturu na 175, peći oko pola sata pa maknuti foliju i ukloniti povrće, a temperaturu pećnice dignuti na 220 stupnjeva. Bit će dovoljno 10-15 minuta, ovisno o tome koliko želite da bude zapečena.

Ne zaboravite češnjak i luk usitniti u blenderu zajedno sa sokom od pečenja - dobit ćete fantastičan umak koji će upotpuniti pečenu janjetinu.

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2025 03:36