U kojem god društvu postavili pitanje "Koji je komad janjetine najbolji za ispeć?", dobit ćete odgovore koji se ni najmanje ne podudaraju. Dobro, ajde, vjerojatno će se većina prikloniti rebrima, a neki će spomenuti i plećku. Međutim, nekima je najdraži - but. But, složit ćemo se, ima određene draži, ali malo je zeznut za pripremu jer lako može postati suh, ako malo ne pripazite.
Postupite prema našim savjetima i rezultat će vas oduševiti.
Nakon što ste but očistitili, oprali i posušili, dobro ga začinite i stavite u nauljeni lim pa mu dodajte češnjak u komadu i grubo narezan luk. Sve prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 125 stupnjeva Celzija i pecite 1 sat. Potom temperaturu podignite na 150 i pecite još 1 sat.
Nakon toga potrebno je podići temperaturu na 175, peći oko pola sata pa maknuti foliju i ukloniti povrće, a temperaturu pećnice dignuti na 220 stupnjeva. Bit će dovoljno 10-15 minuta, ovisno o tome koliko želite da bude zapečena.
Ne zaboravite češnjak i luk usitniti u blenderu zajedno sa sokom od pečenja - dobit ćete fantastičan umak koji će upotpuniti pečenu janjetinu.
Komentari (0)
Komentiraj