Mozaik Showbizz

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI

Princ Harry i vojvotkinja Meghan nakon rođena djeteta sele na drugi kontinent, čini se da je odluka o državi već pala!

ŠOK U KRALJEVSKOJ OBITELJI

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, princ Harry (37) i Meghan Markle (34), trenutno pregovaraju oko preseljenja u Južnoafričku republiku, gdje bi trebali živjeti četiri mjeseca u godini, piše The Sun. Spoznaja da bi Harry i Meghan mogli živjeti na afričkom kontinentu nakon rođenja svog djeteta šokirala je sve koji prate kraljevsku obitelj. Prema pisanju The Suna, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa tamo bi mogli djelomično preseliti već iduće godine, piše jutarnji.hr.

Južnoafrička republika prvi je izbor para, dok je na drugom mjestu Botswana. Te se preporuke paru navodno prezentirane u tajnosti.

Izvori bliski vojvotkinji od Sussexa prošlog su tjedna opovrgnuli nagađanja da se Meghan planira vratiti su Sjedinjene Američke Države kako bi jednog dana mogla postati predsjednica SAD-a. Izvori su tada rekli da Meghan nema političkih ambicija. The Sun nadalje piše da su i kraljica Elizabeta II. i princ Charles odobrili plan Harryja i Meghan da se odsele u Afriku. Vjeruje se i da princ William podržava planove svog brata. Ovakvo, tako reći, razilaženje braće navodno bi trebalo biti dobro za njihov odnos, ali i za odnos vojvotkinje Kate i vojvotkinje Meghan, koje se do sada nisu najbolje slagale.

"Harry i Meghan sudjeluju u planiranju selidbe, međutim ona se planira tek za iduću godine ili za 2021. Ideja je da par u Africi na godinu provede tri do četiri mjeseca te da tamo rade i da od tamo putuju", rekao je izvor iz kraljevske obitelji. Izvori bliski Harryju i Meghan kažu da se još ne zna kakvu bi oni ulogu igrali u Africi.

"Oni bi htjeli biti ambasadori Velike Britanije i htjeli bi se baviti dobrotvornim akcijama koje ih interesiraju. Sviđa im se ideja da imaju pravi dom u nekoj afričkoj zemlji jer se tako mogu uključiti u rad zajednice. Harry je iznimno vezan uz Afriku", rekli su izvori bliski paru. "No, još uvijek nije razrađeno kako će to funkcionirati na formalnoj razini."

Dužnosnici u Južnoafričkoj republici i Botswani još nisu obavješteni o planovima Harryja i Meghan jer su planovi za preseljenje u ranom stadiju. Također, postavlja se i pitanje troškova osiguravanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa. Naime, o sigurnosti para brine osam policajaca, koji bi u tom slučaju također morali preseliti u Afriku. Očekuje se da bi taj "račun" trebala platiti država, odnosno porezni obveznici. Prema nekim procjenama riječ je o više milijuna funti na godinu.

"Argumentirat će se da se trošak isplati budući da će (Harry i Meghan) raditi dobro za brend Velike Britanije. Trenutno nam ta pomoć treba", rekao je izvor upoznat sa situacijom.

Naslovnica Showbizz