Mozaik Showbizz

prvi album

Neugodno mu je graditi slavu na neprežaljenom barbi: poslušajte kako pjeva nećak Vinka Coce, ostat ćete paf!; Prezime ne otkriva vezu, ali glas je sve razotkrio

prvi album

U moru klapaških formacija i dalmatinskih, nazovimo ih tako, boy-bendova koji sve više jačaju ali i umnogome nalikuju jedni drugima, jedan se po nečemu – ili nekomu – izdvaja.

"Trogirski kanti", naime, relativno su samozatajna skupina trogirskih i "pivača sa Ciova", a u njima je prvi tenor-kantadur nećak neprežaljenoga velikana Vinka Coce, Vedran Harašić!

"Maloga Cocu", kako mu upućeni nekad tepaju, ne odaje dakle prezime jer se majka Đina, Vinkova sestra i dugogodišnja članica obljetničarskog KUD-a "Kvadrilja" iz Trogira udala i prezime promijenila, a Vedranu je pomalo i neugodno slavu graditi na slavnijem "barbi"...

Ipak, čim prvi tenor Harašić zapjeva, sličnost s grandioznim trogirskim slavujem je uočljiva.

U "Trogirskim kantima" kao drugi tenor pjeva Mićo Cvitanović, koji ujedno svira akustičnu gitaru i mandolinu, Ivan Buble također pjeva i svira solo gitaru, a uz baritona Josipa Šmuketu tu je i basist Sveto Kustura, te na bubnjevima mlada Blanka Mirat, napominje naš sugovornik, četrdesetogodišnji Vedran Harašić ili "Mali Coce", po zanimanju strojarski tehničar bez posla u struci.

Nakon punih deset godina postojanja "Kanti" pune i prvi album. Šest singlova snimljeno je, najmanje isto toliko čeka ih također za snimanje kojemu će prethoditi završna obrada, a autor većine materijala je Sveto Kustura. Najnoviji singl zove se "Zadnji oproštaj", a vrijeme će pokazati hoće li po uspjehu nadmašiti pjesmu "Grintava", kojom su "Trogirski kanti" osvojili Prvu nagradu publike 2017. godine na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima...- Ne razmišljam o solo karijeri – na naš upit kani li krenuti stopama ujaka Coce odgovara Harašić, koji ipak nije stalno bio klapaš.

Naime, prije dvadeset godina Harašić je nastupao u bendu "Ribari" s Borisom Oštrićem i Jokom Bogavčićem, a u toj su fazi osvojili i "Zlatnog galeba" na Melodijama Jadrana za Oštrićevu pjesmu "Peškafondo". Ipak, klape su ga najviše umjetnički formirale; kao petnaestogodišnjak pjevao je u klapi "Tragos", potom u onoj naziva "Trogir", pa opet "Tragos", a sad u "Trogirskim kantima", čiji je i suosnivač.

- Za ljeto pripremamo puno nastupa po Dalmaciji – tajnovito je najavio "Mali Coce", koji će – dok nije na pozornici ili u studiju – i dalje živjeti samozatajnim malomišćanskim životom u Bilinu Dolcu s live strane mosta o'Ciova...

Naslovnica Showbizz