Mozaik Showbizz

FOTOGRAFIJE I SJEĆANJA

'Đaba što su tu moja mama i tata, meni ostade moja baba, ostade mi Imotski...': Neda Ukraden otvorila dušu o djetinjstvu i ocu koji nije podržavao njenu karijeru

FOTOGRAFIJE I SJEĆANJA

"Prve slike djetinjstva, prve uspomene, prve boje, prva sjećanja, prvi mirisi zaista su vezani za tu našu kuću u Glavini Donjoj kod Imotskog, za moju baku i to su najljepše uspomene koje ja nosim" - ispričala je večeras pred kamerama Nove TV Neda Ukrtaden, u INmagazinu evocirajući sjećanja na posebno važan dio života.

Rano djetinjstvo, kao i sve školske praznike nakon što se njezina obitelj preselila u Bosnu i Hercegovinu, popularna pjevačica je provela u Imotskoj krajini.

Ispričala je kako su joj uvijek posebno teško padali rastanci i odlasci.

''Počinje škola, ja moram ići, ali vozač autobusa ne može krenuti od nas dvije, baba Anđa stoji ispred tih vrata koja se trebaju zatvoriti, a  ja unutra plačem. Đaba što su tu moja mama i tata tu, ništa to meni ne znači, meni ostade moja baba, ostade mi moje djetinjstvo, ostade mi Imotski, ostade mi rodna kuća i to su te neke stvari koje se nikad, nikad ne mogu izbrisati iz sjećanja'' - ustvrdila je popularna pjevačica. 

Sjeća se košara s grožđem koje bi baka Anđa donosila kad bi im dolazila u posjete.

'Nikad više te kujundžuše'

''Uvijek bi mi donosila to grožđe, imali smo svoj vinograd i to grožđe orošeno rosom i te smokve, to je zauvijek ostalo moje najdraže voće. Nikad više nisam jela tako slatke smokve i tako divno grožđe, prošla sam cijeli svijet, bila u raznim vinogradima, i ekskluzivnim, ali nigdje više te kujundžuše koju bi mi moja baka donijela'' - sjetna je pjevačica. kaže nam. 

Tijekom odrastanja i školovanja, Neda se zbog očeva posla često selila i mijenjala škole, a to joj je teško padalo.

''Došavši u bosansku sredinu iz Imotskog naišla sam prije svega na jedan zid čuđenja zbog mog imena i prezimena, nitko se nije u svim tim školama u koje sam ja bila upisana zvao Neda i naravno nitko se nije pogotovo prezivao Ukraden, tako da je to uvijek bilo neko zezanje, onda bih ja plakala''.

Višegrad, Goražde, Brčko neki su od gradova u kojima je odrastala Neda Ukraden.

Kad se odlučila za pjevačku karijeru, baka Anđa je bila njezina najveća obožavateljica, a otac je bio nezadovoljan.

'Bila si mi lipa i debela!'

"'Onda bi se ona meni javljala na telefon onako vičući: Nede, gledala sam te sinoć moje dite, bila si mi jako lipa i debela! Pošto imam te svoje okrugle obraze to je njoj bilo jako lijepo, jer za nju mršava osoba je uvijek djelovala da je bolesna'' - sjeća se. 

Nedin otac Dušan nije bio sretan zbog kćerina izbora.

''Ja mislim da on do svoje smrti nije prežalio što se ja ne bavim nečim ozbiljnijim. On je držao da je to samo jedan hobi, nikako zanimanje, nikako pravi posao".

Neda je uredno između nastupa polagala ispite i diplomirala na Pravnom fakultetu, kao i engleski jezik, ali se mikrofona, na oduševljenje svojih obožavatelja, nikad nije ostavila.

''Govorio bi mi: što to tebi treba, trebaš da se baviš nečim di ćeš biti gospođa, di ćeš završiti svoje radno vrijeme u 3,4 popodne, baviti se svojom obitelji, imati svog muža, svoje dijete, a ne hodati ko čergar cigan, od grada do grada'' - priznala je Neda Ukraden za Novu TV.

Naslovnica Showbizz