Mozaik Showbizz

Medijski lešinari

Slavni ga mrze zbog šovinističkih ispada i zadrtih stavova: evo svih grijeha kontroverznog voditelja koji je novu žrtvu našao u Meghan Markle

Medijski lešinari

Je li još uvijek ljut zbog toga što nije dobio pozivnicu na kraljevsko vjenčanje, mnogi su se pitali nakon što je televizijski voditelj Piers Morgan dva dana zaredom napao vojvotkinju Meghan, suprugu princa Harryja.
Morgan za najnoviju članicu britanske kraljevske obitelji, koja je trudna s prvim djetetom, kaže kako se nemilosrdno penje na društvenoj ljestvici, kako se dočepala uloge života i maksimalno je "muze", zbog čega se mnogi u palači okreću protiv nje.

Voditelj ITV-jeva programa "Dobro jutro, Britanijo" kaže kako je prijateljavao s Meghan i dopisivao se s njom dok je bila glumica, nakon što je na Twitteru počeo pratiti zvijezde serije "Suits", u kojoj je današnja vojvotkinja glumila. Ona mu je zahvalila u poruci, a slijedili su mjeseci dopisivanja, druženje uz piće kad je Meghan bila u Londonu...

Morgan kaže kako je mislio da su prijatelji, ali se prevario, Meghan mu se prestala javljati nakon što je u njezin život ušao netko važniji i utjecajniji, princ Harry.

Morgan tvrdi kako ga ne čude negativne priče o Meghan koje se pojavljuju posljednjih tjedana, kaže kako je sigurno dio toga istinit. Meghan je, kaže, profesionalna glumica opsjednuta sama sobom i iz svog života izbacuje sve one koji joj ne pružaju ono što želi i ometaju je u penjanju društvenom ljestvicom. To je, kaže, bio slučaj s njezinim prvim suprugom, potom s obitelji i s ocem, ali kaže i kako je siguran da će Meghan "slomiti zube" na kraljevskoj obitelji, s kojom se neće moći ponašati kako želi.

I dok mnogima nije jasno zbog čega se Morgan tako žestoko obrušio na Meghan, druge to ne čudi od novinara, urednika i voditelja čiju karijeru prate brojne kontroverzije. Put ga je vodio od britanskih tabloida, preko američkih i britanskih televizijskih reality programa, do najcjenjenijeg voditeljskog mjesta američke televizije – na CNN-u je zamijenio legendarnog Larryja Kinga, 2011. je dočekan s fanfarama. Američkoj publici do tada je bio najpoznatiji kao pobjednik sedme sezone Trumpova celebrityja "Pripravnik", te kao sudac u američkom i britanskom "Talentu".

Nakon samo šest mjeseci rasplamsao se skandal s hakiranjem telefona u Velikoj Britaniji, u kojemu je i Morgan imao udio kao novinski urednik, a novinari su brzo počeli i dublje kopati razotkrivajući i druge neprivlačne dijelove njegove profesionalne biografije. Njegov posao na CNN-u nije dugo trajao, emisija je imala vrlo slabu gledanost, otkazana je 2014. godine.

Posljednje tri godine je voditelj jutarnjeg programa na ITV-ju, kontinuirano se sukobljavajući sa slavnim osobama poput glumca Ewana McGregora, koji je odbio doći u emisiju nakon Morganovih neprimjerenih komentara ženskog marša na Washington dan nakon inauguracije Donalda Trumpa, jer je sudionice nazvao "mahnitim feministicama".

Sukobio se i sa slavnom autoricom J.K. Rowling oko Trumpove imigracijske politike, izazvao buru negativnih komentara kad je na Twitteru napisao da je nošenje novorođene kćerkice u nosiljci "uškopilo Bonda", odnosno Daniela Craiga, na što su brojni očevi uzvratili objavom vlastitih fotografija s djecom. A glumac Chris Evans napisao je da je tweet vjerojatno došao od osobe koju muči vlastita nesigurnost.

A što se tiče vojvotkinje Meghan, Piers Morgan najprije je napadao njezina oca Thomasa Marklea i polusestru Samanthu, koju je nazvao medijskom lešinarkom, potom je napao Meghan i pozivao je da se pomiri s ocem prije nego što bude prekasno.

Mnogi su korisnici Twittera tada pisali kako se njegove izjave više tiču njega samog nego Meghanina oca, jer je bio bijesan zbog toga što nije bio pozvan na Meghanino i Harryjevo vjenčanje, a nazivali su ga i licemjerom jer je potpuno promijenio ploču...

Naslovnica Showbizz