Mozaik Showbizz

DESETLJEĆA LJUBAVI

'Duže smo zajedno, nego jedno bez drugog!': Huljić otkrio koliko se mučio dok nije osvojio Vjekoslavu, a kako i ne bi, ona i sestra bile su splitske ljepotice

DESETLJEĆA LJUBAVI

Vjekoslava i Tonči Huljić jedan su od onih parova koje uvijek viđate zajedno. Na gradskim kavama, u šetnjama, u kinu, na predstavama, na pozornici, iza pozornice...

U braku su tri destljeća, a zajedno gotovo četiri, pa je početak veze s lijepom splitskom plavušom zanimao i novinare bosanskohercegovačkog portala Azra, za kojeg je splitski skladatelj, govoreći o novim glazbenim inspiracijama u Madre Badessi i uz glazbenike poput Vojka V.., progovorio i o ljubavi svog života.

Vjekoslava, djevojački Tolić, bila je Tončeva ljubav na prvi pogled. A na prvi pogled se zaljubio s pozornice na Prokurativama. Visoka i vitka Vjekoslava sjedila je, naime, u prvom redu.

"Kad sam je vidio, imao sam 18 godina! Tada nije bilo mobitela, tražio sam je po gradu godinu i pol dana!" - otkrio je Tonči Huljić.

"Ona je sjedila u prvom redu Splitskog festivala, a ja sam svirao klavir točno preko puta. Počeli smo hodati 26. srpnja" - otkrivanjem ovakvog detalja splitski je hitmejker pokazao koliko je duga i važna ova "ljubavna potjera" bila.
"Hodali smo sedam, osam godina prije nego što smo se vjenčali. Svakako smo puno duže zajedno, nego što smo jedno bez drugog..." - ustvrdio je Tonči Huljić.

Vjekoslava, baš kao i njezina sestra Brankica, bile su tiha patnja mnogih mladića u 80-ima, upućeni u ondašnja zbivanja sjećaju ih se kao jednih od najljepših splitskih djevojaka.

Kad su fotografije Vjekoslavine sestre Brankice, koja je ljubavnu sreću našla u zagrljaju ondašnjeg motociklističkog prvaka, kasnije i izbornika hrvatske bob reprezentacije, Ivana Šole, objavljene u sklopu izložbe Splitske 80.-te Feđe Klarića, mnogi su se sjetili dojmljivih sestara Tolić.

"Najzgodnija je Tolićka u bilom kupaćem, sestra od Vjekoslave Huljić, obje su bile prezgodne!" - komentirao je tada jedan od čitatelja na Facebook profilu Slobodne.


 

Naslovnica Showbizz