Mozaik Showbizz

TREĆA NOĆ SPEKTAKLA

Pogledajte kako je Aoki raspalio partijanere na Poljudu i gađao ih tortama, u sjajnoj atmosferi iščekivani nastupi najvećih zvijezda finala Ultre Davida Guette i Armina Van Buurena

TREĆA NOĆ SPEKTAKLA

 0: 20 - Ime koje brojni festivalski posjetitelji vrišteći dozivaju iz godine u godinu je ono od francuskog DJ-a Davida Guette. Osim što se nalazi među deset najbogatijih DJ-eva na svijetu s procijenjenom godišnjom zaradom od preko 30 milijuna dolara, David Guetta je iznimno popularan s preko 50 milijuna pratitelja na Facebooku te gotovo 53 milijuna likeova.

Stoga ne čudi da svake godine cijeli stadion pjeva u glas njegove najveće hitove i što je njegov nastup jedan od najočekivanijih. Očekuje se da posljednja večer Ultra Europe festivala u Splitu bude spektakularno završena nastupom jednog od najpopularnijih imena elektronske i trans glazbene scene, Arminom van Buurenom.  

 0:08 - Redari su sa zadovoljstvom ustvrdili kako se ove godine ograde nisu pokušavale preskakati, mjere sugurnosti na visini. Dio ekipe koja još stoji oko stadiona bez ulaznica ipak se nada da bi ih se možda moglo pustiti unutra "nakon neke ure". Nada zadnja umire...

23:23 - Na ulazu na Ultru stvara se sve veća gužva, ali je protočno. Strpljenjem se valja naoružati i u redovima za piće. Jedini prazni štandovi su oni sa "suvenirima", kupuju se jedino službene majice, ostalo puno slabije nego prošlih godina.

Oko Poljuda je cesta zatvorena, ali ogroman broj taksija stvara laganu kolonu. Na VIP ulazu, sudeći po prethodnim večerima, očekuju najveću navalu oko ponoć.

23:09 - Video govori više od bilo koje riječi...

22: 50 - Steve Aoki publici je itekako poznat po svojem osebujnom performansu s tortama koje na nastupima fanovima baca u lice, što su i ove godine na Ultra Europe festivalu, iz prve ruke, imali prilike iskusiti partijaneri u prvim redovima.

22:09 - Iz službe za hitne intervencije potvrdili su nam kako večer zasad protječe mirno, bez ijednog slučaja. Vozila hitne pomoći nalaze se oko cijelog Poljuda, a unutar stadiona patroliraju službenici koji se nalaze na svakome koraku, za slučaj da nekome zatreba pomoć.

21:50 - Nastup Steve Aokia na glavnoj festivalskoj pozornici!

21: 33 - Evo kako večeras izgledaju 'ultra anđelice'...

21: 30 - Poljud se lagano puni, na ulazu je sve veća gužva. Partijaneri ulaze spremni i nabrijani, ipak su danas na redu najpoznatija imena najavljena na festivalu, David Guetta, Marshmello, Steve Aoki i Armin Van Buuren.

21:20 - Evo malo atmosfere s Poljuda:

21:03 - Prilikom prve kupovine piva unutar stadiona plaća se i prazna čaša, 15kn. Kasnije ju samo treba pokazati i plaća se 'čisto' piće, 40kn. Koliko god su domaći nenavikli na cijenu od 120 kn za dva piva iz limenke, stranci s druge strane nemaju problema s tim. Ne čudi stoga što se ekipa 'zagrijava' na zidiću. 

20:45 - Možda je tri dana partijanja od 19h do jutra ipak previše; trećega dana u uobičajene sate kad se ekipa skuplja oko Poljuda nismo zatekli gotovo nikoga.

Tribine prazne, nešto malo entuzijasta skupilo se ispred glavne pozornice, a zaposleni na štandovima guštaju prije navale.

20:41 - Na štandu Thirsty water franjevci i volonteri dijele besplatnu vodu za sve žedne.

"Naravno da nam svi dolaze, pa besplatno je!" - kažu uposlene volonterke, ali ne bune se zbog viška posla.

20:38 - Organizatori su na vrijeme upozoravali kako se na Ultru ne može ući s velikom torbom ili ruksakom. Ukoliko ipak tako opremljeni dođete na stadion, torbu će vam zadržati na ulazu. Stvari se mogu prebaciti u prozirni ruksak, koji treba platiti 150 kuna. Čuvanje torbe se naplaćuje 70 kuna.

20:18 - Iako se očekivalo da će i zadnjega dana vrijediti ista prometna pravila kao i prethodnih, Ulicom Hrvatske mornarice promet se odvija nesmetano, bez prisustva prometnih redara, kao i oko cijelog poljudskog prstena.
Osim taksija uredno prometuju i ostala vozila.
 

 
 

 

Naslovnica Showbizz