Mozaik Showbizz

Lazar Ristovski u Brešanovom filmu: Glumim modernog župnika s jahtom

Legendarni srpski glumac Lazar Ristovski na hrvatskom otoku Prvić snima film “Tri vjenčanja i beba” u režiji Vinka Brešana. Ristovski glumi modernog župnika koji ima jahtu i tjelohranitelje.

U filmu snimanom u koprodukciji Hrvatske i Srbije pad nataliteta riješava se bušenjem kondoma, što rezultira baby-boomom, ali i turističkim boomom.

- Kao što je kod nas vozni park Svetog sinoda sav u crnim džipovima, tako se i hrvatski biskupi vozaju u bijelim jahtama. Druga vjera, ali ista ikonografija - objašnjava za srpski Blic Ristovski, čija je kompanija “Zillion film” koproducent Brešanove komedije.

- Producentska kuća “Interfilm” iz Zagreba je na mom filmu “Beli lavovi” bila manjinski koproducent, a ja im sad u ime dobrosusjedskih odnosa vraćam istom merom. Ovo je moja prva suradnja sa sjajnim čovjekom i redateljem Vinkom Brešanom, čiji filmovi su uvijek bili iskreni, a samim tim i sarkastični i duhoviti. Drago mi je što sam u ovoj ekipi. Poslije snimanja se popije malo vina i čuje se dalmatinska glazba, što kod nas malo starijih, koji pamtimo bivšu Jugu, izaziva osjećaj nostalgije, čega se ne stidim - ističe Ristovski kojeg smo posljednji put na hrvatskim velikim ekranima vidjeli u filmu "Sveti Georgije ubija aždahu",.
PSD
Naslovnica Showbizz