StoryEditor
ShowbizAfera na koledžima

Zvijezda ‘Pune kuće‘ i suprug osuđeni na zatvorsku kaznu zbog mita prilikom upisa kćeri influencerice na fakultet, brane se priznanjem krivnje

Piše PSD
22. svibnja 2020. - 11:53
Joseph Prezioso/AFP

Glumica Lori Loughlin i njen suprug, modni dizajner Mossimo Giannulli, priznali su krivnju za podmićivanje prilikom upisa svojih kćeri na fakultet, javlja CNN.

Afera koja je prošle godine tresla Ameriku, a u kojoj se saznalo da su u podmićivanju na američkim koledžima sudjelovale i dvije poznate hollywoodske glumice, Lori Loughlin i Felicity Huffman, ovih je dana u slučaju prve dobila svoj rasplet. Iako su Loughlin i suprug više od godinu dana negirali krivnju, odlučili su sve priznati kako bi izbjegli zatvorsku kaznu od čak - dvadeset godina zatvora.

Umjesto toga, javljaju američki mediji, Loughlin u zatvor ide na dva mjeseca, a njen suprug mora odlužiti kaznu od pet.

Optuženi su da su Sveučilištu u južnoj Kaliforniji uplatili 500,000 dolara za upis njihovih dviju kćeri, Olivije Jade i Isabelle, a tom su cifrom dobili i potpuno neistinite sveučilišne profile djevojaka koje nisu uspješne sportašice, a predstavljene su tako.

Osim zatvorske kazne, moraju platiti i 150,000 dolara, osnosno 250,000 u novčanoj kazni, a određeno im je i ukupno 350 sati dobrotvornog rada.

Bračni par uhićen je u ožujku 2019. godine zajedno s još 50 roditelja, među kojima se našla i glumica Felicity Huffman. Zvijezda "Kućanica" kaznu je odslužila, od svega 14 dana, no njena kolegica iz "Pune kuće" očigledno je teže prošla.

Inače, njena kći Olivija Jade uspješna je influencerica koja ni u jeku afere nije prestala sa svojim angažmanom na društvenim mrežama gdje učestalo objavljuje fotografije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 09:49