StoryEditor
ShowbizENDOMETRIOZA

Zvijezda mnogih komedija zbog kronične bolesti morala na operaciju: Slijedi joj dugi oporavak, izvađena su joj čak dva organa

Piše Gloria
20. rujna 2021. - 12:55

Slavna glumica i zvijezda mnogih komedija, Amy Schumer, oporavlja se nakon operacije endometrioze. Naime, zbog ovog problema koji uzorkuje neredovite menstruacije, glumica je morala ukloniti maternicu i slijepo crijevo, piše Gloria.

Endometrioza je kronična bolest kod koje se tkivo sluznice maternice (endometrij) pojavljuje na mjestima u organizmu gdje ne bi trebalo biti, odnosno bilo gdje izvan maternice.

Amy se endometrioza 'napala' slijepo crijevo pa su joj ga morali odstraniti.

- Liječnik je otkrio čak 30 dijelova endometrioze koje je potom uklonio. Osim maternice uklonio mi je i slijepo crijevo jer ga je endometrioza 'napala'. Bilo je puno, puno krvi u mojoj maternici i još uvijek me boli, ispričala je Amy na Instagramu.

Ovo nije prvi put kako je glumica, kojoj je dijagnosticirana i adenomioza (kad se tkivo sluznice maternice nalazi u miometriju, mišićnom sloju maternice) te lajmska bolest, bila iskrena o svojim intimnim problemima i problemima za začećem.

Amy je rodila sina Genea u svibnju 2019., no samo sedam mjeseci nakon izuzetno teške trudnoće, podvrgla se postupku umjetne oplodnje. Sa suprugom Chrisom Fischerom željela je još jedno dijete, no umjetna oplodnja očito nije bila za nju.

- Podvrgla sam se umjetnoj oplodnji prošlog tjedna i osjećam se potpuno iscrpljeno fizički i emocionalno. Ako je netko prošao kroz to i ako mi netko može dati nekakav savjet, slobodno dajte, napisala je Amy na svom Instagramu uz fotografiju bolnog trbuha.

Zbog svih dijagnoza i komplikacija Amy je morala odustati od ideje drugog djeteta, a sada ga nažalost neće moći imati zbog izvađene maternice. Kako je svojedobno otkrila, zamrznut će jajašca i odlučiti na "koji će način dati Geneu brata ili sestru". Iako to nije napisala, čini se da Schumer i suprug razmišljaju o surogat majci koja im je sada jedina mogućnost, piše Gloria.

item - id = 1128625
related id = 0 -> 1098692
related id = 1 -> 1071226
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 04:56