StoryEditor
Showbiz'Zločesti dečko' Hollywooda

Zvijezda 80-ih umrla prije punih mjesec dana, za sve se saznalo danas: njegovi posteri izlazili su u časopisu 'Bravo', a možda ste ga gledali i u hit seriji

8. ožujka 2019. - 20:35
glumac

Zvijezda 80-ih, glumac Jan-Michael Vincent, umro je 10. veljače od poslejdica srčanog udara, javlja danas američki portal TMZ.

Kako to da je tek sada informacija isplivala u javnost, ne zna se, ali glumac se zadnjih godina iz javnog života povukao i posvetio onome obiteljskome. Umro je u dobi od 74 godine okružen obitelji, kasnije je kremiran na losanđeleskom groblju, a budući da se radilo o prirodnoj smrti, obdukcija nije rađena.

Posljednju ulogu ostvario je 2002. u filmu "White Boy", no iza njega je uistinu bogata filmska i TV karijera. Domaća publika, osim po posterima koji su izlazili u časopisu "Bravo", mogla ga je gledati u hit seriji 80-ih, "Airwolf".

Status "zgodnog dečka" potvrdio je i ulogom u filmu "Dan velikih valova". U to je vrijeme, polovicom osamdesetih, bio najplaćeniji televizijski glumac, a zarađivao je čak 200.000 dolara po epizodi. 

Šezdesetih i sedamdesetih je glumio uz velika imena poput Burta Reynoldsa ("Hooper") i Kim Basinger ("Hard Country"). 

Na vrhuncu slave imao je velikih problema s kokainom, navodno je upravo to dovelo do otkazivanja snimanja serije 'Airwolf'. Posljednjih je godina imao problem s alkoholom što je i sam javno priznao.

Sedamdesetih je zbog posjedovanja kokaina bio uhićen, a uslijedilo je i nekoliko izgreda u klubovima, sve pod utjecajem. Problematično ponašanje uz status mu je "zgodnog", donijelo i onaj "zločestog dečka" Hollywooda.

Prije sedam godina je gotovo umro od infekcije zbog koje su mu amputirali desnu nogu.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 00:21