StoryEditor
ShowbizČAROBNA STVAR

Zorana Kačić Čatipović nakon 17 godina opet trijumfirala na Splitskom festivalu, ovaj put u duetu s Nenom Belanom

13. srpnja 2020. - 01:32

Pobjednici ovogodišnjeg jubilarnog 60. izdanja Splitskog festivala su Neno Belan i glumica iz splitskog HNK Zorana Kačić Čatipović koji su u duetu otpjevali pjesmu "Čarobna stvar" čiji je tekst napisala Alka Vuica. Njih je publika na Prokurativama nagradila prvim mjestom i Zlatnim galebom.

- Zorana ima čaroban glas, to smo primijetili kad smo radili mjuzikl "Bambina". Odmah sam joj prišao i ponudio suradnju na Splitskom festivalu. Na moju veliku radost ona je prihvatila. S čarobnom Zoranom nastala je čarobna stvar. Alka Vuica podarila nam je čaroban tekst, sve je čarobno i ovo je čarobna noć, kazao je Neno.

- Došla sam tu i nisam ništa očekivala, naučila sam u životu da je najbolje ništa ne očekivati. Uživala sam u svakom trenutku s Nenom na sceni i zahvaljujem mu se što mi je dao povjerenje da pjesmu otpjeva sa mnom, rekla je Zorana koju pamtimo i po duetu s Giulianom u pjesmi "Kako ću volit to ludo more". Davne 2003. za taj je hit također na Splitskom festivalu trijumfirala kod publike, a bilo joj je tada svega 17. godina.

Prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda treće mjesto ovogodišnjeg Splitskog festivala osvojio je Goran Karan, drugo Tedi Spalato, dok je prvo mjesto, a time i nagrada Zlatni val, pripala Loreni za pjesmu "Kako samo mater zna" bračnog para Tončija i Vjekoslave Huljić.

Ovu su pjesmu i akreditirani novinari ocijenili najboljom. Publika je trećim mjestom nagradila Tomislava Bralića i klapu Intrade dok je drugo mjesto osvojio Marko Tolja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. lipanj 2022 09:27