StoryEditor
ShowbizINTERNET GORI

Žestoke reakcije gledatelja na ispadanje misice Kusić i pjevača Cenova iz showa Zvijezde pjevaju. ‘Nije pošteno! Bilo je i gorih‘

Piše L. M.
18. listopada 2020. - 12:07
Dario Njavro/HRT

Treća emisija HRT-ova showa "Zvijezde pjevaju" pomalo je iznenadila i natjecatelje i gledatelje. Iako su bivša Miss Hrvatske Josipa Kusić i njezin mentor Sandi Cenov dobili sve pohvale za nastup i dobre ocjene žirija, publika u studiju odlučila je drukčije pa su na iznenađenje mnogih sinoć napustili natjecanje.

Ispadanje stasite i lijepe Imoćanke iz showa izazvalo je podijeljene reakcije gledatelja - dok jedni smatraju kako opravdano nije prošla u daljnje nadmetanje, dobar dio njih misli da je još trebala ostati u showu.

"Svake sezone HRT svoje ljude drži duže nego što zaslužuju. Mislite da su gledatelji gluhi? Ili vas nije briga? Bit će ovo drugo", "Nije pošteno! Bilo je i gorih večeras", "Nisam to očekivala, šteta, dva su para bila lošija. Nema veze, važno se zabaviti", "Možda je Sandi trebao mentora.... Ne možda, definitivno", "Sramota, Smrtić i Ivana su bili lošiji", "Tužno. Zanima me sastav publike u studiju. Već drugi put ispada par koji nije trebao.

Gospodin Smrtić je simpatičan no nema blage veze sa pjevanjem. Inače Kindl obožavam", "Namještaljka,bilo je lošijih od njih... S takvim zakulisnim igrama pokvare svaku emisiju...", "Večeras je bilo i lošijih... Kakva je to publika i kako glasa da se ovako isprevrtaju bodovi? Zašto nema objave kako je publika glasala", komentirali su, između ostalog, gledatelji na Facebook profilu showa "Zvijezde pjevaju". Neki su se, među njima, osvrnuli i na sustav glasanja...

"Pošteno bi bilo jedino da gledatelji pored malih ekrana glasuju! Oni koji glasuju u studiju su najprije pod utjecajem žirija, a kao drugo 'vire' jedni u druge kako glasuju... Realno, njih dvoje nikako nisu večeras bili za ispadanje... Čak tri para su bili puno gori...(Damir i Ivana, Boris i Lea, Marko i Gina...)", reagirala je jedna gledateljica, tužna zbog Josipina i Sandijeva ispadanja.

Parovi su se sinoć natjecali u žanrovima pop, rock i funk, a i ovaj put je, uz žiri u sastavu Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Marko Tolja i Jurica Pađen, odluku o prolazu u daljnje natjecanje donosila publika u studiju.

Nakon što su voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić objavili da natjecanje napuštaju Josipa i Sandi oglasila se duhovita i uvijek nasmijana Miss Hrvatske 2008.. Josipa je istaknula da joj je bilo lijepo i da je uživala u svakoj emisiji i druženju s ostalim kandidatima, te im poručila da će ih pratiti i podržavati i dalje. Sandi je pak izjavio kako je prvi savjet koji je dao Josipi bio neka uživa u ovom iskustvu i da nije bitan uspjeh ni novac. Za kraj je rekao još i da se nada da je Josipa uživala.

Sinoćnje izdanje showa "Zvijezde pjevaju" otvorili su glumica Dora Fišter i Bojan Jambrošić rock pjesmom "Ugasi me". "Dobrodošla u show 'Zvijezde pjevaju'", pozdravio je Marko Tolja Doru, misleći pritom na njezinu izvedbu u kojoj ovaj put nije bilo treme. Jurica Pađen je dodao kako je bilo uvjerljivo, te da su svojom koreografijom pojačali cjelokupni doživljaj.

Članica žirija Danijela Martinović pohvalila je Doru kazavši da je u nastupu bila svoja te joj savjetovala da istim putem ide i ubuduće. Uz još jednu pohvalu, Bojanova učenica dobila je i savjet članice žirija Remi da se u nastupu fokusira na svog mentora i pokuša ne obraćati pozornost na stvari sa strane. Ukupan zbroj ocjena koji su dobili bio je 30.

Uslijedio je nastup bivše Miss Hrvatske i poduzetnice Josipe Kusić i Sandija. Marko Tolja je pohvalio Josipino pjevanje, naglasivši da je bila točna, te joj je glas osobito lijep kad pjeva u nižim lagama.

"Eksponencijalno rasteš iz emisije u emisiju i sve si bolja", istaknula je Remi, dodavši kako bi joj dala nadimak "divlja jagodica" jer je s jedne strane nježna, a s druge ima punk u sebi. Za izvedbu pop pjesme Josipa i Sandi "Jabuke i vino" dobili su zbroj ocjena 32.

Treći par, koji je ujedno dobio i najvišu ocjenu žirija, predstavio se s pjesmom "Human". Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo oduševili su žiri svojom izvedbom. Danijela Martinović priznala je da je strepila kako će netko tko je od početka dobar napredovati dalje, no ustvrdila je da su oni u tome uspjeli i na pozornicu donijeli odličnu energiju i dvoglasje koje ovom pjesmom nije bilo jednostavno otpjevati. Žiri je njihovu izvedbu nagradio visokim zbrojem ocjena 35.

Rock baladu "Budi moja voda" otpjevali su glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić.

"Ova pjesma je zahtjevna, ali ovo dvoje simpatičnih i mladih ljudi izveli su je vrlo dobro", ustvrdio je Jurica Pađen.

"Arija, vidjelo se da si ovu pjesmu proživjela i jako ti dobro stoji rock, bila si žestoka i mazna u isto vrijeme", nije štedio na pohvalama Marko Tolja. Njihova izvedba ocijenjena je zbrojem 33.

Glumac Boris Svrtan i Lea Mijatović odlučili su otpjevati pjesmu kojom je Boris zaprosio svoju suprugu. Riječ je o pop baladi "Jedna zima sa Kristinom".

"Bacio me na koljena, sad kad sam čula da je ovom pjesmom zaprosio ženu, no odabrati ovu pjesmu bilo je hrabro. A napraviti dvoglasje, još je hrabrije", poručila im je Danijela Martinović. S tim se složio i Marko Tolja, dodavši da im je nastup bio korektan i šarmantan. Ukupan zbroj dobivenih ocjena bio je 28.

Šesti par - glumac Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović - odlučili su otpjevati pop baladu "I Want it That Way". Članovi žirija složili su se da im je koreografija bila odlična, kao i odjevna kombinacija.

"Elegantni ste i uvjerljivi. Bilo vas je lijepo i vidjeti i čuti", rekao je Jurica Pađen, a Remi savjetovala Marku da se ne mora čvrsto držati za dugačke tonove nego da u solo dionicama slobodno pusti malo vibrata jer će na taj način zvučati emotivnije. I 34 je ukupan zbroj ocjena koje su dobili.

Čast da prvi u devetoj sezoni showa otpjevaju funk žanr, pripala je novinaru i uredniku Damiru Smrtiću i Ivani Kindl. Led su probili s pjesmom "Malo ljubavi".

"Damire, hvala ti što si se usudio i što si tu gdje jesi i što si tako hrabar", pohvalila je Danijela Martinović Damirov trud.

"U dubokim tonovima si predivan i senzualan. Ivana, lijepo si mu postavila karte, a ti si Damire odlično odigrao", bile su riječi članice žirija Remi. Posljednji par koji je nastupio sinoć tako je dobio zbroj ocjena 30.

U show programu gledatelji su mogli uživati u još jednom duetu - onom pobjedničkom s ovogodišnjeg Splitskog festivala u izvedbi Nene Belana i glumice Zorane Kačić Čatipović, koji su izveli pjesmu "Čarobna stvar".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. listopad 2020 12:49