StoryEditor
ShowbizŽESTOKO I DOBRO

Zaželjeli ste se pravog splitskog heavy metala? Evo ga: Distorzija uma se vratila!

Piše M.K.
28. listopada 2016. - 23:43
distorzija

Svi pratitelji splitske heavy metal scene, osobito one iz prve polovice "dvijetisućitih", itekako se dobro sjećaju Distorzije Uma.

Band osnovan u siječnju 2001., krajem 2004. prestao je sa radom, a danas, dvanaest godina kasnije, opet su spremni za žestoko jahanje!

Inicjalna kapisla za ovaj glazbeni moment bio je povratak Jakše Marušića iz Zagreba u Split. Marušić i Nikola Aleksić vrlo brzo bivaju spremni nastaviti gdje su stali, pridružuje im se i Petar Ugarković na basu, te Luka Krce na bubnju početkom 2015.

Nastala je povratnička pjesma, koju glazbeno potpisuju Marušić i Aleksić, koji je i autor stihova, te je snimljena u studiju u Kocki u produkciji Marka Perčića Sule. Zanimljivo, posvećena je ratu u Siriji i u njegovim najvećim žrtvama, djeci.

“Spot smo napravili sami bez ikakvih sredstava, ali mislim da je za YouTube dobar , da ima moćnu poruku i da se sve dobro uklapa. Snimamo trenutno još tri pjesme. Jedna je hard rock, a druge su baš metal. Jedna je prava metalska ratna na temu Vukovara. Inače sve pjesme će biti objavljene na albumu koji će se zvati Prokleti svijet..." - najavio je Nikola Aleksić u razgovoru za Metal Jacket Magazine.

#DISTORZIJA UMA

Izdvojeno

06. srpanj 2020 01:42