StoryEditor
ShowbizKOJI PEH

Zadarska učenica Hana koja je rasturila u ‘Potjeri‘ večeras se nije proslavila u ‘Milijunašu‘: Josip iz Omiša osvojio 125.000 kuna

Piše Vinko Paić
4. ožujka 2021. - 21:49
Hana Vlahov imala je zapažen nastup u ”Potjeri”.HRT

Baš kao što nam je obećala u prosincu, kad je briljirala u "Potjeri" gdje je sa svojih dvoje suigrača podijelila osvojeni iznos od 135.000 kuna, mlada maturantica zadarskog MIOC-a Hana Vlahov (18) prijavila se i na popularni kviz "Tko želi biti milijunaš".

Nakon što je u manje od tri sekunde prošla najbrži prst voditelju Tariku Filipoviću je prilikom predstavljanja rekla da uz školske obveze uči programirati i igrati šah te da govori tri jezika.

Prvi džoker pola-pola iskoristila je na pitanju za osam tisuća kuna koje je glasilo: "Koja karboksilna kiselina ima jedan ugljikov atom?" Između dva preostala ponuđena odgovora (mravlja i maslačna) Hana je odabrala mravlju i tako dobila priliku da otvori pitanje za 16 tisuća kuna na koje je odmah dala točan odgovor.

Novi problemi stigli su na pitanju za 32.000 kuna koje ujedno znači i prelazak drugog praga.

Barunica Castelli glavna je junakinja Gospode Glembajevih. U kojoj je Krležinoj drami glavna junakinja barunica Lenbach? Kao ponuđeni odgovori bili su Leda, U agoniji, Vučjak i Kraljevo. Hana je zvala džoker zovi, poznatog zadarskog kvizaša Lovru Jurišića, no nije joj pomogao.

Bez da je pitala znalce maturantica je odlučila pogađati i rekla Leda, no točan je odgovor bio U agoniji pa je kući otišla s ovojenih tisuću kuna.

image
Hana Vlahov kući je otiša s osvojenih tisuću kuna.
HRT

Emisiju je otvorio 32-godišnji turistički vodič iz Omiša Josip Ramljak koji je nastavio natjecanje iz prošle emisije bez džokera. Na pitanju za 64.000 kuna trebao je odgonetnuti koji je monarh sam sebe smatrao prvim slugom države. Dvojio je između Petra Velikog i Fridrika II. Velikog, a eliminirao Luja XIV. i Ferdinanda Katoličkog. Naposljetku je odlučio ponuditi ime Fridrika II. Velikog. Njegov konačan odgovor ujedno je bio i točan pa je uslijedilo pitanje iz područja filmske umjetnosti za 125.000 kuna.

Bilo je potrebno znati film ovjenčan s pet glavnih Oscara - za najbolji film, glavnoga glumca, glavnu glumicu, redatelja i scenarij. Je li riječ o Lovcu na jelene, Letu iznad kukavičjeg gnijezda, Pasjem poslijepodnevu ili pak Razjarenom biku? Josip je odmah pomislio na kultno djelo Miloša Formana, Let iznad kukavičjeg gnijezda, ali nije bio u potpunosti siguran. Ipak, nakon razmišljanja opredijelio se upravo za taj naslov i ponovno bio u pravu.

Pitanje za 250.000 kuna bilo je: Što je bio Fulang-Chang, kućni ljubimac Fride Kahlo vidljiv i na jednoj od njezinih najpoznatijih slika. Josip je odlučio odustati i tako se vratiti u Omiš s osvojenih 125.000 kuna. Da je nastavio igru između oposuma, tigra, majmuna i koale rekao bi majmun što je ujedno i točan odgovor.

image
Josip Ramljak turistički je vodič iz Omiša, a u "Milijunašu" ga je iz publike bodrila sestra.
HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. ožujak 2021 03:40