StoryEditor
ShowbizESTRADNI PROBOJ

Vlatka Burić natječe se za Eurosong s pjesmom autora koji su pisali za Whitney Houston

Piše PSD.
5. studenog 2014. - 12:47
Hrvatska ni ove godine neće sudjelovati na Eurosongu, ali možda će ipak ondje zapjevati Hrvatica iz Samobora!

Vlatka Burić, naime, sudjeluje na natječaju za švicarskog predstavnika na Eurosonu s pjesmom "There with me".

Pjesmu potpisuje poznati autorski dvojac Jud Friedman & Allan Rich, koji su napisali brojne svjetske hitove. Oni su i autori hita Whitney Houston "Run to you".

U razgovoru za portal Scena.hr Vlatka je otkrila kako je došlo do suradnje sa svjetski poznatim autorskim dvojcem, te je zamolila čitatelje da putem interneta glasaju za njezinu pjesmu.

- Kako Hrvatska već dvije godine ne sudjeluje na Eurosongu, gledali smo gdje bih se mogla prijaviti. Odnosno tko nudi uvjete da se na njihov natječaj mogu prijaviti i stranci i pronašli smo Švicarsku.

Nisam imala pojma

Kako već neko vrijeme surađujem s glazbenicima iz Amerike, dobila sam preporuku da kontaktiram Juda Friedmana. Kad sam čula za njega, nisam imala pojma što je čovjek sve napisao.

Žalosno je koliko malo znamo o autorima čije pjesme stalno slušamo. Friedman je šest puta nominiran za Oscara, Grammy te Golden Globes Awards. Taj dvojac je još pisao za Toni Braxton, Rayja Charlesa, Chaku Khan, LeAnn Rimes, Barbaru Streisand... Naravno da je velika čast pjevati njihovu pjesmu... - ispričala je Vlatka, koja je, kaže, jako sretna jer u svemu uživa veliku potporu supruga Ante.

Vlatka je zamolila i za podršku javnosti...

- Nadam se da će se čitateljima i slušateljima pjesma svidjeti te da će kroz ova dva tjedna uhvatiti vremena da odu na stranicu Eurosonga, na link za glasanje, i daju mi četiri boda. Svaki bod je važan, glasanje je potpuno besplatno a ja se unaprijed svima od srca zahvaljujem...



SCENA.HR, FOTO: CROPIX
#VLATKABURIć

Izdvojeno