StoryEditor
ShowbizSrodne duše

Victoria i David Beckham potpisali ugovor s Netflixom vrijedan 20 milijuna dolara, evo što nas sve očekuje u novoj dokumentarnoj seriji

Piše Marija Čović
31. listopada 2020. - 12:23
Valery Hache/AFP

Victoria i David Beckham, čije se kombinirano bogatstvo trenutačno procjenjuje na milijardu dolara, navodno su sklopili s Netflixom ugovor vrijedan 20 milijuna dolara za snimanje dokumentarne serije koja će dati dosad neviđeni uvid u privatni i javni život jednog od naslavnijih svjetskih parova.

U seriji će se koristiti i jako puno materijala koje su Beckhamovi sami snimili, a u središtu cijele priče bit će 45-godišnji David kojeg će kamera stalno pratiti. David ima veliku arhivu koja dokumentira njegovu nogometnu karijeru otkako je bio dječak, a tu su i isječci iz starih lokalnih novina, školski podaci i fotografije nastale tijekom godina.

U tim starim snimkama pojavit će se i njegove kolege iz "Manchetser Uniteda", "Real Madrida" i engleske reprezentacije, poput Ryana Giggsa, Garyja Nevillea i Cristiana Ronalda, kao i ostali prijatelji. Kakav će uvid gledatelji imati u obiteljski život Beckhamovih, tek ćemo vidjeti, a seriju Netflix planira prikazati početkom 2022. godine.

Premda je već bilo dokumentaraca o Davidovoj karijeri, ova serija sve podiže na novu razinu, a o njoj se počelo razgovarati nakon što je nekadašnji kapetan engleske nogometne reprezentacije prošle godine osnovao medijsku i produkcijsku tvrtku Studio 99. Brojka 99 odnosi se na 1999. godinu kad su se David i Victoria vjenčali.

image
Fiona Hanson/AFP

Prije nekoliko mjeseci se spekuliralo kako je David u pregovorima s BBC-jem i Netflixom o vlastitom kulinarskom programu. Beckhamovi su, s izuzetkom najstarijeg sina Brooklyna koji je dio vremena bio u SAD-u, karantenu zbog pandemije koronavirusa provodili u svom domu u Cotswoldsu, a David je često na društvenim mrežama objavljivao fotografije i videosnimke svojih kulinarskih ostvarenja. Svoje umijeće u kuhinji pokazao je i gostujući svojevremeno u programu svog dobrog prijatelja, slavnog kuhara Gordona Ramsayja.

Prije nego što su se upoznali i započeli vezu, sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, Victoria Adams je kao članica uspješnog ženskog benda "Spice Girls" bila puno poznatija od mladog nogometaša Davida. Upoznali su ih, na Davidov zahtjev, 1997. godine nakon jedne humanitarne utakmice "Manchester Uniteda", i za njega od početka nije bilo sumnje da je to žena s kojom želi provesti život. "Ona je moja ideja savršenstva, ako me želi, bit ćemo zauvijek zajedno", rekao je tada David jednom prijatelju.

Godinu dana nakon što su se upoznali, Posh i Becks, kako su ih mediji nazivali, u siječnju 1998. objavili su da su zaručeni. Prije vjenčanja stigla je beba, u ožujku 1999. dobili su sina Brooklyna koji je u dobi od četiri mjeseca bio nositelj prstenja na ekstravagantnom vjenčanju svojih roditelja 4. srpnja 1999. u dvorcu Luttrellstown nedaleko od Dublina.

Nijedan trošak nije bio prevelik, na vjenčanje je potrošeno oko milijun dolara, a uključivalo je zlatna prijestolja za mladence i blještavu tijaru koju je nosila Victoria. U vrijeme vjenčanja David je upravo s "Manchester Unitedom" osvojio trostruku krunu, a Victoria je bila globalna ikona sa "Spice Girls".

U međuvremenu su David i Victoria postali roditelji 18-godišnjeg Romea, 15-godišnjeg Cruza i devetogodišnje Harper, a na poslovnom planu ona je napustila glazbenu scenu i posvetila se karijeri modne kreatorice, dok David ima cijeli niz unosnih poslova koji donose milijunsku zaradu.

image
Carl De Souza/AFP

U pismu koje je prije nekoliko godina napisala za Vogue, a bilo je namijenjeno njoj kao nekadašnjoj 18-godišnjakinji, Victoria je podijelila i neke bračne savjete. Napisala je "U braku budi strpljiva, pregrizi jezik, pružaj potporu i zadrži tračak misterioznosti". David je 2010. u razgovoru za magazin Hello! kazao kako brak održavaju živahnim i tako što svake srijede imaju večernji spoj. Victoria je dodala kako su njih dvoje srodne duše i premda ljudi ponekad na njih nabacuju g***a, oni uspijevaju nadvladati probleme.

– Izlazite s tim na kraj ili ne izlazite. Ulazite u brak znajući da će biti uspona i padova, mi smo pod budnim okom javnosti i moramo se nositi s puno više toga nego mnogi drugi. Mi smo to odavno prihvatili – kazala je Victoria.

Najveći bračni izazov bio je 2004. kad je Davidova osobna asistentica Rebecca Loos ustvrdila da je sa slavnim nogometašem imala četveromjesečnu aferu. Ona je izgubila posao, David je cijelo vrijeme negirao njezine tvrdnje, govorkalo se o raspadu braka Beckhamovih, ali su to prebrodili.

Victoria je 2017. prekinula šutnju o navodnom lošim odnosima s Davidom i u razgovoru za magazin Grazia kazala kako ona i njezina obitelj ne trebaju nikome ništa dokazivati.

– Blagoslovljena sam jer imam divnog supruga i prekrasnu, zdravu, sretnu djecu – kazala je nekadašnja Posh Spice.

U novoj dokumentarnoj seriji sigurno će dio biti posvećen i pripremama za vjenčanje njihovog najstarijeg sina Brooklyna s američkom glumicom, 25-godišnjom Nicolom Peltz. Mladi par se zaručio ovog ljeta, dva vjenčanja, jedno u Engleskoj, drugo na Floridi, najavljivana su za rujan sljedeće godine, ali je prije nekoliko dana objavljeno da su vjenčanje odgodili za 2022. zbog pandemije koronavirusa. Tako će i Victoria imati više vremena da osmisli vjenčanicu za svoju buduću snahu.

image
Vanina Lucchesi/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 03:09