StoryEditor
Showbizvečer za dušu

Večer hitova Tome Mrduljaša digla kazalište na noge! Supruga Dijana, zaslužna za broje stihove, oduševila je i pojavom

3. prosinca 2019. - 00:39
koncer000

Ima južina i južina, najčešće dosadnih, umornih, iscrpljujućih onakvima kakve već predugo dana vladaju Splitom. Ali ima i "Juga" koji su dočekani velikim aplauzom, kao u pjesmi, velikom grand finalu, zboru pjevača, orkestra, pridruženih članova i oduševljene publike s koncerta posvećenog prvoj autorskoj večeri kompozitora, producenta, glazbenika Tomislava Mrduljaša.

Koncert nazvan "Zovem prijatelje moje", u fokus pažnje je stavio Tomine prijatelje, kolege, bliske mu ljude koji su pjesme što im je dao život, svojim glasom odnijeli u živote svih nas.

Dakle, Tomo je odlučio rekapitulirati nekoliko desetljeća svog plodnog autorskog glazbenog rada. A onda napraviti i najteži zadatak, od nekoliko stotina skladbi, nekih i antologijskog značaja, izvući koloplet onih baš posebnijih.

Zapravo je najmanji bio problem naći ljude koji će ih s bine splitskog teatra ponijeti među mnoštvo posjetitelja. Prijatelji, kako to lijepo zvuči, odmah su uskočili, što je rezultiralo jednom prekrasnom večeri u hramu kulture, u kojem se večeras doslovce tražila sjedalica više. A zbog čega, pa to makar ne treba posebice pojašnjavati.

Dovoljno je u biti samo reći kako je Tomo u svojoj autorskoj glazbenoj poslastici uvezao Tedija Spalata, Ivu Amulića, Petra Dragojevića, Alena Nižetića, Zoricu Kondžu, Gorana Karana, Nenu Belana, Tihu Orlića, Mjesni odbor, Mira Trgu i Filomenu, Dina Petrića, Marka Kutlića, Anu Uršulu Najev i Ivu Perkušića.

Uz orkestar Hrvatske ratne mornarice pod ravnanjem maestra Tonča Ćićerića, uz pratnju gudačkog kvarteta za neke skladbe, te angažman prijatelja Joška Banova i Josipa Cvitanovića.

A s odličnom glazbenom postavom donio je i pjesme koje su obilježile generacije, između ostalih, "Ćutin se lipo", "Ješku od ljubavi", "Ne voliš me više", "Dobro mi došla ljubavi", "Život si moj potrošila", "A gdje si ti"… Između tog obilja i onu "Zovem prijatelje moje", te veličanstvenu izvedbu "Jugo", kojoj se ekipi na bini priključio i Gibonni.

Večer je dobila i jednu dodatnu komponentu, sav prihod od ulaznica bit će doniran za kupnju uređaja za monitoring vitalnih funkcija Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC-a Split.

Ova je večer postavila i jedno važno pitanje - a kakav bi to bio život bez prijatelja? Nećemo pogriješiti ako kažemo, nikakav.

Izdvojeno

05. kolovoz 2020 23:13