StoryEditor

Uz Prodigy završen novosadski Festival Exit 2009.

Piše PSD.
13. srpnja 2009. - 14:01

Jubilarni 10. glazbeni festival "Exit" na kojemu je tijekom četiri dana nastupilo oko 500 izvođača pred oko 150.000 posjetitelja iz zemlje i inozemstva završio je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Posljednji dan najvećeg glazbenog festivala u ovom dijelu Europe, kako prenosi Radio televizija Vojvodine, obilježio je nastup na glavnoj sceni slavnog engleskog benda "Prodigy", čiji je koncert 2007. godine na Petrovaradinu proglašen najboljim nastupom od osnutka Exit-a.

Uz njih zapažene nastupe od četvrtka do ponedjeljka ujutro imali su svjetski poznati "Madness", "Kraftwerk", kao i pjevačica Lilly Allen, te DJ-evi Carl Cox i Green Velvet.

Moby je rekao novinarima da je počašćen što je gost festivala koji ima upečatljivu povijest i koji je počeo kao prosvjed mladih ljudi protiv političkog režima.

- Ovo je jedini takav festival na svijetu. Oduševljen sam europskom festivalskom tradicijom koja je u Ameriku stigla ne tako davno i dok sam odrastao nisam imao prigodu da posjećujem ovakve zabave - rekao je Mobi.

Uspješno organiziran glazbeni festival zasjenila je jedne večeri pogibija gosta iz Britanije koji je stradao pokušavajući se popeti na visoke zidove Petrovaradinske tvrđave.

"Exit" je glazbeni festival koji su mediji poput "Guardiana", "Observera", "Timea", ocijenili kao događaj na glazbenoj mapi svijeta koji ne treba propustiti.

Tijekom deset godina postojanja Festival je ugostio najveća svjetska imena kakva su Iggy Pop, Robert Plant, Billy Idol, "Sex Pistols", "Prodigy", "Pet Shop Boys", "Franc Ferdinand", "Moloko", "Garbage" i druge, ali i najpoznatije pjevače i sastave s prostora bivše Jugoslavije.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. prosinac 2020 01:16